30 Απριλίου, 2020

schourouzidis

Αρετή Κετιμέ στο ΔΙΚΤΥΟ: «Μας θεωρούν παράταιρους και τεμπέληδες» «Κραυγή αγωνίας» από τους καλλιτέχνες που χάνουν όλες τις καλοκαιρινές δουλειές τους (Βίντεο)


«Για πολλά χρόνια εμάς τους μουσικούς -και όλους τους συναφείς κλάδους- μας θεωρούν παράταιρους, ότι δεν παράγουμε δουλειά και ότι είμαστε τεμπέληδες». Με τα λόγια αυτά η Αρετή Κετιμέ εξέφρασε στο ΔΙΚΤΥΟ-Τηλεόραση και στο Σωκράτη Χουρουζίδη, το παράπονο χιλιάδων εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού και του ζωντανού θεάματος, οι οποίοι βρίσκονται στον «αέρα» εν μέσω πανδημίας.

Καλλιτέχνες, παραγωγοί, τεχνικοί και πολλές ακόμη συναφείς ειδικότητες, μετρούν ήδη δυο μήνες σε παύση εργασίας, ενώ, όπως δήλωσε και η Αρετή Κετιμέ, περίπου 13.000 καλλιτέχνες δεν έλαβαν την οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ.

«Το έκτακτο επίδομα δεν καταφέραμε να το πάρουμε όλοι και μιλάω σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, γιατί σέβομαι και εκτιμάω τον κλάδο μου» δήλωσε η Αρετή Κετιμέ, χαρακτηρίζοντας το γεγονός λυπηρό, ενώ πρόσθεσε πως το καλοκαίρι θα είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα γιατί χάνουν τη δουλεία τους.

Ύστερα και από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι κρίνεται απίθανο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ και συναυλίες με θεατές, οι εργαζόμενοι στο χώρο του πολιτισμού και του ζωντανού θεάματος εκφράζουν την αγωνία για το μέλλον τους, ενώ υποστηρίζουν πως θα έπρεπε να υπάρχει καλλιτεχνική και πολιτιστική δραστηριότητα το καλοκαίρι, έστω και με ορισμένα περιοριστικά μέτρα ασφαλείας.

«Δε νομίζω ότι οι καλλιτέχνες δεν μπορούν να δουλέψουν το καλοκαίρι» δήλωσε σχετικά η Αρετή Κετιμέ, προσθέτοντας ότι οι συναυλίες πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους, οπότε θα μπορούσαν να διεξαχθούν με μέτρα ασφαλείας. Η Αρετή Κετιμέ, πάντως, ανήκει στους καλλιτέχνες που εκτιμούν πως δε θα υπάρχουν δουλειές στο χώρο του πολιτισμού και του θεάματος και τον ερχόμενο χειμώνα, καθώς θα αργήσουμε να επιστρέψουμε ολοκληρωτικά στην κανονικότητα.

«Οι περισσότεροι καλλιτέχνες το θεωρούμε δεδομένο αυτό» δήλωσε και ευχήθηκε γρήγορα να περάσει η πανδημία και να σμίγουμε και πάλι όλοι, όπως ξέρουμε να κάνουμε οι Έλληνες.