12 Δεκεμβρίου, 2019

Press Room

Απόπειρα απόδρασης από το ταβάνι δικαστηρίου, σε αίθουσα γεμάτη αστυνομικούς [βίντεο]


Αυτή η απόπειρα απόδρασης ήταν καταδικασμένη από την αρχή. Παρόλα αυτά, ένας 18χρονος Ρώσος αποφάσισε να δοκιμάσει να το σκάσει από δικαστική αίθουσα, που ήταν γεμάτη αστυνομικούς.

Ο Λεονίντ Γκρέισερ κατηγορείται για τη δολοφονία της αδελφής του. Βρισκόταν σε ειδικό κουβούκλιο σε δικαστήριο της Μόσχας, όταν του ήρθε η ατυχής έμπνευση της απόδρασης. Αγνωστο τι πίστευε ότι θα κατάφερνε, καθώς τριγύρω του υπήρχαν πολλοί αστυνομικοί. Οπως φαντάζεται ο οποιοσδήποτε- αλλά προφανώς όχι ο νεαρός Ρώσος- η απόδραση απέτυχε παταγωδώς.

Ο Γκρέισερ βγήκε από το κουβούκλιο και προσπάθησε να το σκάσει από την ψευδοροφή. Ομως, οι αστυνομικοί τον πρόλαβαν. Ο ένας σκαρφάλωσε και άρχισε να τον χτυπά με το κλομπ, ο άλλος του έπιασε τα πόδια. Μάλιστα, την ώρα που τον τραβούσαν, βγήκε η φόρμα του κατηγορούμενου. Τελικά, όταν εμφανίστηκε ένας αστυνομικός με taser, ο Γκρέισερ πείστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια απόδρασης και κατέβηκε ξανά στο κουβούκλιο. Το βίντεο δημοσιεύθηκε στη ρωσική ιστοσελίδα Lifenews, σύμφωνα με τον Guardian, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ποιος κατέγραψε την αποτυχημένη απόδραση.