21 Οκτωβρίου, 2019

Press Room

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στις σιδηροδρομικές γραμμές στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης


Ομαλοποιείται η κυκλοφορία τρένων στις σιδηροδρομικές γραμμές στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης, καθώς αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία, ύστερα από τη λήξη της συμβολικής κατάληψης στον σιδηροδρομικό σταθμό του Άδενδρου, από μαθητές, γονείς και κατοίκους της περιοχής, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Υποστήριξης Κυκλοφορίας του ΟΣΕ Μακεδονίας- Θράκης, Χρήστος Τούρτας, προκλήθηκαν καθυστερήσεις, 35 και 10 λεπτών αντίστοιχα, σε δύο τρένα του προαστιακού Λάρισας-Θεσσαλονίκης.

Γονείς και μαθητές του 2ου Γυμνασίου – ΓΕΛ Χαλκηδόνας (στεγάζονται στο Άδενδρο), με τη συμπαράσταση καθηγητών και και της δημοτικής Αρχής Χαλκηδόνος, πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί συμβολικό αποκλεισμό των σιδηροδρομικών γραμμών, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στο δικό τους, αλλά και σε άλλα σχολεία του δήμου.

«Κάναμε συμβολικό αποκλεισμό για 40-45 λεπτά, στο 2ο ΓΕΛ Χαλκηδόνας δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη τμήμα Υγείας (κατεύθυνσης) στη Γ΄Λυκείου, οι μαθητές αναγκάζονται να μετακινούνται σε άλλο σχολείο», ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου ΓΕΛ Χαλκηδόνας, Δέσποινα Ταμπουρά-Πλούτου.

«Τα παιδιά της επαρχίας δεν είναι δεύτερης κατηγορίας»

Οι γονείς υποστηρίζουν ότι τα κενά σε καθηγητές αφορούν σχολεία εκτός αστικού ιστού και διεκδικούν «να εγκριθούν άμεσα όλα τα ολιγομελή τμήματα της Ελλάδας, μαζί και το δικό μας», όπως είπε η κ. Ταμπουρά. Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούν τα παιδιά τους. «Τα παιδιά της επαρχίας δεν είναι δεύτερης κατηγορίας», επισήμανε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου ΓΕΛ Χαλκηδόνας.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας, Μαρία Κωστοπούλου, τόνισε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι η διοίκηση του δήμου Χαλκηδόνος στηρίζει τις διεκδικήσεις και τις κινητοποιήσεις γονέων και μαθητών, καθώς όπως είπε δεν είναι μόνο τα σχολεία στο Άδενδρο (2ο Γυμνάσιο – ΓΕΛ Χαλκηδόνας ) που αντιμετωπίζουν κενά καθηγητών.

«Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις γονέων και μαθητών, βρισκόμουν και εγώ στην συμβολική κατάληψη, αγωνιζόμαστε κι εμείς για την ενίσχυση των σχολείων μας , δεν είναι μόνο τα ολιγομελή της Γ’ Λυκείου», σημείωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας. «Τα σχολεία που δεν είναι μέσα στην πόλη αντιμετωπίζουν προβλήματα, πολλά τμήματα υπολειτουργούν. Τα μεγαλύτερα κενά διαπιστώνονται εκτός από το σχολείο στο Άδενδρο, στο Λύκειο Προχώματος και το ΕΠΑΛ Κουφαλίων», πρόσθεσε η κ. Κωστοπούλου.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι υπάρχει ενδιαφέρον να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο αυτά είναι -όπως διευκρίνισε- θέματα του Υπουργείου. Συμπλήρωσε ότι είναι σε συνεχή επαφή με τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρο Κόπτση.

Μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου – ΓΕΛ Χαλκηδόνας θα επιδιώξουν να συναντήσουν σήμερα το μεσημέρι εκπρόσωπο της Περιφερειακής Διεύθυνσης, ώστε να θέσουν εκ νέου τα αιτήματά τους.