21 Νοεμβρίου, 2020

Press Room

Αποφυλακίστηκε ο Αρτέμης Σώρρας -Εγινε δεκτή η αίτηση αποφυλάκισής του


Αποφυλακιστήριο από τις Φυλακές Χαλκίδας πήρε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρώην επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις», Αρτέμης Σώρρας.

Το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης με όρους που είχε καταθέσει και έτσι ο Αρτέμης Σώρρας είναι πλέον ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η αποφυλάκιση στηρίζεται στις ευνοϊκές διατάξεις της υφ’ όρων απόλυσης.

Ο κατηγορούμενος, που ισχυριζόταν ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να ξεπληρώσει πλήρως το χρέος του ελληνικού κράτους με ομόλογα ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, κρίθηκε το 2017 ένοχος για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, αλλά δεν παρέστη στη δίκη, με αποτέλεσμα να εκδοθεί εις βάρος του ένταλμα σύλληψης και να είναι καταζητούμενος για περίπου έναν χρόνο.

Το χρονικό της υπόθεσης Σώρρα

Τον Ιούνιο του 2018, ο επικεφαλής των «Ελλήνων Συνέλευσις» συνελήφθη τελικά από τις Αρχές στον Άλιμο. Τον Δεκέμβριο του 2019 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 6 χρόνια κάθειρξης, χωρίς αναστολή, για το αδίκημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου, αλλά αθωώθηκε από σειρά άλλων αδικημάτων.

Ο δικηγόρος του, Βασίλης Χειρδάρης, αναφέρει πως «η έφεσή του κατά της καταδικαστικής απόφασης θα δικαστεί στο Πενταμελές Εφετείο στις 27 Ιανουαρίου 2021, όπου εκτιμώ ότι θα απαλλαγεί πλήρως, γιατί η κατηγορία δεν στέκει».