14 Αυγούστου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Αποχαιρετιστήρια Επιστολή του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Κ. Τενεκετζή


Αποχαιρετιστήρια Επιστολή

 

Αγαπητές/οι συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εκλεκτοί συνεργάτες,

 

Την 1η Φεβρουαρίου 2016, όταν ανέλαβα τα καθήκοντα του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, ένιωσα μεγάλη τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών που ανήκει στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και περιλαμβάνει 62 σχολικές μονάδες, 1.193 περίπου εκπαιδευτικούς και 8.824 μαθητές, είχε να αντιμετωπίσει πολλά και περίπλοκα ζητήματα.

Ως άμεσες προτεραιότητές μου υπήρξαν, η εξασφάλιση της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων, καθώς και η συνεργασία με τους συναδέλφους μου σε πνεύμα εμπιστοσύνης και διαλόγου, με αίσθημα ευθύνης και δικαίου για μια ποιοτική δημόσια εκπαίδευση. Πίστεψα εξαρχής ότι μέσα από δυναμικές πρωτοβουλίες και τον αμοιβαίο σεβασμό, θα διαμορφωθεί ένα γόνιμο παιδαγωγικό περιβάλλον και θα αναδειχθεί το ανθρώπινο πρόσωπο της διοίκησης.

Με τη συμβολή των συνεργατών μου, διοικητικών και εκπαιδευτικών, καταφέραμε η λειτουργία της διοίκησης να διακρίνεται από αμεροληψία και αντικειμενικότητα, δίνοντας έμφαση στη σωστή διαχείριση και αξιοποίηση του προσωπικού, χωρίς αποκλεισμούς και μεροληπτικές πρακτικές, ακολουθώντας μια διαλλακτική και διαλεκτική προσέγγιση στις ανθρώπινες σχέσεις.

Προσπαθήσαμε όλοι μαζί να διαμορφώσουμε το απαραίτητο κλίμα συνεργασίας στις σχολικές μονάδες. Καταβάλαμε από κοινού κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η λειτουργία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της Εκπαιδευτικής Κοινότητας για χάρη της αναβάθμισης της κοινωνίας των μαθητών.

Αισθάνομαι λοιπόν την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση, να εκφράσω τις πιο θερμές ευχαριστίες μου, στους Διευθυντές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και στο προσωπικό της, στους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του 4ου ΠΕΚΕΣ, στους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων, στα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, στους Προϊσταμένους και τους Υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, τους Προϊσταμένους-Υπευθύνους όλων των υπηρεσιών και των υποστηρικτικών δομών της Διεύθυνσης, καθώς και σε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, για τα χρόνια που πορευτήκαμε μαζί και οι οποίοι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προσφέρουν μια καλύτερη σχολική ζωή στον μαθητή στηρίζοντας το δημόσιο σχολείο.

Τέλος, κάτω από τις παρούσες δυσχερείς συνθήκες, εύχομαι στον νέο Διευθυντή Εκπαίδευσης καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του.

 

Με τη διαβεβαίωση της εκτίμησής μου

Κωνσταντίνος Σ. Τενεκετζής

Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών

Σέρρες, 14 Αυγούστου 2020

φωτιστικά inde.gr