Skip to main content

,

17 Φεβρουαρίου, 2025

Press Room

Απίθανα σοκολατένια brownies χωρίς ζάχαρη – Πεντανόστιμα και απόλυτα υγιεινά


Αυτά τα brownies χωρίς ζάχαρη γλυκαίνουν μόνο χάρη στους χουρμάδες!

Υλικά

14 αποξηραμένοι χουρμάδες, όσο πιο αφράτοι και μαλακοί γίνεται, χωρίς το κουκούτσι

30 γρ. ταχίνι

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

100 γρ. (3/4 κούπας) αλεύρι ολικής άλεσης

60 γρ. (1/2 κούπα) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

30 γρ. (1/4 κούπας) κακάο

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

60 ml (4 κουτ. σούπας) λάδι καρύδας, λιωμένο

60 γρ. καρύδια (ψίχα)

170 γρ. μαύρη σοκολάτα με στέβια, κομμένη σε μικρά κομμάτια (προαιρετικά).

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε σοκολατένιο μπράουνι, χωρίς ζάχαρη, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις πάνω-κάτω ή στους 160-170°C με αέρα.

Στη συνέχεια, πολτοποιούμε τους χουρμάδες μαζί με 240 ml ζεστό νερό σε έναν πολυκόφτη μέχρι να γίνει μια ομοιογενής πάστα.

Αδειάζουμε τον πολτό σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το ταχίνι και το ξύσμα και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε τα αλεύρια, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα ανακατεύουμε.

Έπειτα, τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε το λάδι καρύδας και 2 κουτ. σούπας ζεστό νερό και ανακατεύουμε ξανά.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα καρύδια και τα κομματάκια σοκολάτας (αν τα βάλουμε).

Αδειάζουμε το μείγμα, του σοκολατένιου μπράουνι, σε ένα ταψάκι 23 x 23 εκ. και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ- ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ