13 Οκτωβρίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Απίστευτο βίντεο: Πώς έμαθαν ότι πήραν το Νόμπελ Οικονομίας οι 2 νικητές -Χτύπαγαν κουδούνια μέσα στη νύχτα, στους δρόμους με τις πυζάμες


Όταν η Βασιλική Ακαδημία Επιστημών της Σουηδίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι Αμερικανοί οικονομολόγοι Πολ Μίλγκρομ και Μπομπ Γουίλσον κέρδισαν το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας, και οι δύο άντρες βρίσκονταν στα κρεβάτια τους και κοιμόντουσαν, στο Στάνφορντ της Καλιφόρνια.

Τελικά, τα μέλη της επιτροπής κατάφεραν να βρουν τον Γουίλσον για να του πουν τα ευχάριστα νέα. Ο Μίλγκρομ ωστόσο κοιμόταν και κανείς δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του.

Έτσι, αυτός που έσπευσε να τον ενημερώσει ήταν ο Γουίλσον, που τυγχάνει να είναι γείτονας του Μίλγκρομ, που πήγε με τις πυτζάμες στο σπίτι του κάποτε φοιτητή του για να τον ενημερώσει ότι κέρδισε το Νόμπελ που συνοδεύει το χρηματικό ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Τη στιγμή της ανακοίνωσης μάλιστα κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας του Μίλγκρομ. Σε αυτό φαίνονται ο Γουίλσον με τη σύζυγό του Μαίρη να περπατούν έως την πόρτα, με τη δεύτερη να κρατά στα χέρια ένα τηλέφωνο.

«Πολ» ακούγεται να λέει πολλές φορές ο Γουίλσον χτυπώντας το κουδούνι μέχρι ο Μίλγκρομ να απαντήσει. Τελικά, ο Μίλγκρομ απαντά. «Πολ είμαι ο Μπομπ Γουίλσον. Κέρδισες το βραβείο Νόμπελ. Και προσπαθούν να σε βρουν. Αλλά δεν μπορούνε. Φαίνεται ότι δεν έχουν το τηλέφωνό σου» συνέχισε ο Γουίλσον. «Τους δώσαμε τον αριθμό του κινητού σου», λέει η Μαίρη.

«Αλήθεια το κέρδισα; Ουάου. Οκ», απαντά ο Αμερικανός νομπελίστας. «Θα απαντήσεις, όμως, στο τηλέφωνό σου;», του λέει γελώντας η σύζυγος του Γουίλσον.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ο Γουίλσον είχε πιαστεί και εκείνος στον ύπνο. Όταν το τηλέφωνο του σπιτιού του χτύπησε τις πρώτες πρωινές ώρες, το αποσύνδεσε. Έτσι, η επιτροπή Νόμπελ κάλεσε τη Μαίρη.

Υπενθυμίζεται ότι οι φετινοί νικητές του Νόμπελ Οικονομίας, οικονομικοί επιστήμονες, βελτίωσαν τη θεωρία των δημοπρασιών και εφεύραν νέες μορφές δημοπρασίας, προς όφελος των πωλητών, των αγοραστών και των φορολογουμένων σε όλο τον κόσμο.

φωτιστικά inde.gr