3 Νοεμβρίου, 2020

Press Room

Απίστευτο: Αγαλμα σε σχήμα ουράς φάλαινας έσωσε τρένο από πτώση 10 μέτρων


Ένα τρένο στην Ολλανδία «σώθηκε» τελευταία στιγμή, όταν βγήκε εκτός γραμμών, έσπασε τα κιγκλιδώματα και προσγειώθηκε επάνω σε ένα έργο τέχνης σε σχήμα ουράς φάλαινας, γλιτώνοντας τη βουτιά στο κενό.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον σταθμό De Akkers περίπου στις 12:30 π.μ. χθες, σύμφωνα με την εταιρεία μεταφορών RET, στην πόλη του Ρότερνταμ. «Προς ανακούφισή μας, ο χειριστής του μετρό βγήκε από το όχημα τραυματισμένος. Είναι καλά δεδομένων των συνθηκών. Δεν υπήρχαν επιβαίνοντες στα βαγόνια» ανέφερε η εταιρεία.
Το τρένο έσπασε τα κιγκλιδώματα και συνέχισε την πορεία του. Αν δεν βρισκόταν το άγαλμα θα έπεφτε από ύψος 10 μέτρων

Παραλίγο να πέσει από ύψος 10 μέτρων

Το τρένο έσπασε τα κιγκλιδώματα του σταθμού που βρίσκονται στο νοτιότερο άκρο του συστήματος του μετρό στο Ρότερνταμ και θα έπεφτε από ύψος 10 μέτρων στο έδαφος, εάν δεν είχε προσγειωθεί σε μία από τις δύο ουρές φάλαινας που είχε εγκαταστήσει εκεί ο αρχιτέκτονας Μάαρτεν Στρούτζ, σχεδόν πριν από 20 χρόνια. «Εξεπλάγην. Δεν τον περίμενα αυτό. Τα κιγκλιδώματα είναι πολύ γερά» δήλωσε ο αρχιτέκτονας στο CNN. «Ανυπομονώ για τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής της συντριβής».

Οι γραμμές του τρένου χτίστηκαν σε μια οδογέφυρα σε ένα υπάρχον πάρκο και οι ντόπιοι ζήτησαν να εγκατασταθούν οι ουρές φαλαινών ως αποζημίωση για την απώλεια χώρου στο πάρκο, πρόσθεσε. Ο Στρουτζ είπε ότι πίστευε πως η ουρά, η οποία είναι κατασκευασμένη από πλαστικό, θα είχε καταστραφεί στο ατύχημα, «αλλά προφανώς, δεν συνέβη».
Οι Αρχές προσπαθούν να αξιολογήσουν την κατάσταση ενώ διατάχθηκε έρευνα για το περιστατικό
Τώρα οι Αρχές προσπαθούν να αξιολογήσουν την κατάσταση και να δουν πώς θα καταφέρουν να κατεβάσουν το τρένο από εκεί, χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω ζημιές.