28 Ιουνίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Απελευθέρωση των Σερρών: Το μύνημα του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών


Τιμούμε σήμερα, 107 χρόνια μετά, την μνήμη όλων εκείνων που προσέφεραν την ζωή τους και το αίμα τους, ώστε να μπορούμε σήμερα να απολαμβάνουμε απερίσπαστοι τα αγαθά της ελευθερίας και της ειρήνης.
Τιμούμε τους ηρωικούς μαχητές της 7ης Μεραρχίας, οι οποίοι, με επικεφαλής τον Συνταγματάρχη Ναπολέοντα Σωτήλη, απέδωσαν στην πολυβασανισμένη πόλη των Σερρών την ελευθερία της, ύστερα από δουλεία 530 χρόνων.
Ελευθερία, όμως, που αποκτήθηκε πάνω στις στάχτες των ερειπίων και των θυμάτων που άφησαν, οπισθοχωρώντας, οι «σύμμαχοι» Βούλγαροι. Και αν το πέρασμα των χρόνων μας οδήγησε σήμερα σε σχέσεις φιλικές, οφείλουμε να μην λησμονούμε το παρελθόν, αλλά και τα οφειλόμενα κειμήλια, που αναμένουν να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο, την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών και την Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας.

Στην σημερινή συγκυρία που μια άλλη «σύμμαχος» χώρα, η Τουρκία, απειλεί ευθέως να ανατρέψει ό,τι οι πρόγονοί μας κέρδισαν με αίμα, ας σταθεί η αποφασιστικότητα των προγόνων μας, στρατιωτικών, κληρικών και λαϊκών, φωτεινός φάρος και παράδειγμα για όλους μας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

φωτιστικά inde.gr