15 Οκτωβρίου, 2021

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

ΑνΥΠΕΣ Στέλιος Πέτσας, από τις Σέρρες: «Το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο προκειμένου να επιστρέψουμε γρήγορα στην κανονικότητα


“Η αντιμετώπιση της πανδημίας και η στενότερη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης –μέσα από στοχευμένες δράσεις και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες– για τη διάδοση του μηνύματος του εμβολιασμού στην τοπική κοινωνία, καθώς και οι θεσμικές και αναπτυξιακές προτεραιότητες στον χώρο της Αυτοδιοίκησης –μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου Εσωτερικών– με πρώτο και βασικό στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, στις Σέρρες, με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και φορείς της περιοχής.

Πρώτος σταθμός του κ. Πέτσα ήταν η Αντιπεριφέρεια, όπου και συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Σερρών, κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο. Ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σερρών, κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη και ευρεία σύσκεψη στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, μέλη της ιατρικής και της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπροσώπους της εκκλησίας, μέλη του φαρμακευτικού συλλόγου, καθώς και φορείς του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Ο κ. Πέτσας τόνισε τη σημασία της επιτάχυνσης του μαζικού εμβολιασμού, προκειμένου να χτιστεί το απαραίτητο τείχος ανοσίας που συστήνουν οι ειδικοί και στάθηκε ιδιαίτερα στην παρουσία των κινητών μονάδων εμβολιασμού του ΕΟΔΥ και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. «Το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο που έχουμε στα χέρια μας, προκειμένου να θωρακίσουμε την υγεία μας, τους οικείους μας και το κοινωνικό σύνολο», επισήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών. Σημείωσε, δε, ότι –στην παρούσα χρονική στιγμή– δεν τίθεται ζήτημα επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

«Αυτό που κάνουμε είναι να προσπαθούμε να πηγαίνουμε πόρτα-πόρτα, με κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ, προκειμένου να διευκολύνονται οι πολίτες να εμβολιαστούν. Και καλώ όλους τους συμπολίτες μας να ανταποκριθούν. Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε τίποτα σε κανέναν. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: δυστυχώς, εννέα στους δέκα πολίτες που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, είναι ανεμβολίαστοι. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να συνυπολογίσει κάθε πολίτης που, σήμερα, εξακολουθεί να είναι επιφυλακτικός ή να έχει δεύτερες σκέψεις σχετικά με τον εμβολιασμό», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών: «Βρίσκομαι, σήμερα, στις Σέρρες με έναν διττό στόχο. Αρχικά, να δούμε όλοι μαζί –κεντρική Κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, αλλά και οι φορείς της περιοχής– τι μπορούμε να κάνουμε, προκειμένου να επιταχύνουμε το πρόγραμμα του εμβολιασμού. Ο Νομός Σερρών εμφανίζεται να έχει χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας. Επομένως, σίγουρα, έχουμε περιθώρια βελτίωσης, πάντα με την πειθώ, πάντα μέσω του ορθού λόγου και του βασικού εργαλείου της επιστήμης που πραγματικά σώζει ζωές και δεν είναι άλλο από το εμβόλιο. Το δεύτερο στοιχείο είναι να συζητήσουμε για όλα τα αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Έργα που χρηματοδοτούνται ή πρόκειται να χρηματοδοτηθούν, το επόμενο διάστημα, από το Υπουργείο Εσωτερικών».

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών και στα έργα που έχουν ενταχθεί ή αναμένεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα μέχρι τον Δεκέμβριο. Πρόκειται για προτάσεις, οι οποίες έχουν υποβληθεί και από τους επτά Δήμους της περιοχής, με έντονο αναπτυξιακό αποτύπωμα για τις τοπικές κοινωνίες: έργα αγροτικής οδοποιίας, ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς και έργα αστικής αναζωογόνησης και ψηφιακού μετασχηματισμού. Είναι έργα φιλόδοξα –όπως δήλωσε ο κ. Πέτσας– που φιλοδοξούν να αλλάξουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, δίνοντας κίνητρα και στους νέους να παραμείνουν στον τόπο τους.

«Μόνο τους τελευταίους έξι μήνες, στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” έχουν ενταχθεί έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και σκοπός μας είναι, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, να κινητοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, έπειτα από πολλά χρόνια, ώστε πραγματικά να είμαστε συνεπείς σε όσα ζητούν οι πολίτες: περισσότερες και καλύτερες υποδομές, ψηφιακός μετασχηματισμός, χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στον τόπο τους. Νομίζω ότι με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας και με τη διάθεση που έχουμε να ενισχύσουμε την Αυτοδιοίκηση, μόνο καλύτερο μπορεί να είναι το μέλλον, από τώρα και μετά», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.”

φωτιστικά inde.gr