2 Μαΐου, 2020

Βαΐα Βαΐδου

Άνοιξαν οι κοιλάδες Αναργύρων και Αγίας Βαρβάρας, το Πάρκο της Ομόνοιας και το Παπαλουκά. (Βίντεο & Φωτογραφίες)


Πως και πως περίμεναν οι Σερραίοι να ανοίξει η Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων αφού τον τελευταίο μήνα, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού μπήκε λουκέτο.

Όπως φαίνεται και στα πλάνα που κατέγραψε ο φακός του Δίκτυο τηλεόραση  την πρώτη που η κοιλάδα άνοιξε για τον κόσμο μετρημένοι ήταν αυτοί που την επέλεξαν την προκειμένου να κάνουν τον περίπατο ή την άσκηση τους.

Στην κοιλάδα σήμερα το πρωί βρέθηκε και ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης

Αυτό που έκανε σε όλους θετική εντύπωση ήταν η ομορφιά της κοιλάδας των αγίων Αναργύρων καθώς ο χώρος ήταν πεντακάθαρος και τα χόρτα όλα κομμένα. Επίσης η Δημοτική αρχή επέλεξε να τοποθετήσει παγκάκια και βρύσες, κερδίζοντας έστω και με αυτές τις λεπτομέρειες τις εντυπώσεις και τα μπράβο των επισκεπτών.

Στην κοιλάδα της αγίας Βαρβάρα βέβαια η εικόνα ήταν διαφορετική καθώς εκεί δεν πρόλαβαν ακόμη οι υπηρεσίες να κουρέψουν όλα τα χόρτα με αποτέλεσμα αυτά να έχουν θεριέψει. Ο κόσμος που επισκέφτηκε το πρωί την περιοχή ήταν ελάχιστος, άλλα το μόνο σίγουρο είναι πως τα επόμενα εικοσιτετράωρα και εκείνη η περιοχή θα πλημμυρίσει από τους περιπατητές οι οποίοι μέχρι τώρα κατέκλυζαν όλα τα στενά σοκάκια της πόλης. Βέβαια παρότι τα χόρτα δεν κουρεύτηκαν, μηχανήματα του δήμου πέρασαν και απολύμαναν το σημείο ώστε και αυτό να αποδοθεί στους Σερραίους όπως πρέπει και να μην υπάρχει ο φόβος της εξάπλωσης του ιού.

Άνοιξε από σήμερα για το κοινό και το πάρκο της ομόνοιας οπου και εκεί κάποιοι έκαναν την εμφάνιση τους δειλά δειλά για να δούνε εάν και κατά πόσο όντως άνοιξαν το πάρκο και τα ανοιχτά γήπεδα και δεν κινδυνεύουν με πρόστιμα.

Από σήμερα ανοίγουν για το κοινό και τα στρατόπεδα όπως το στρατόπεδο παπαλουκά, με απόφαση βεβαία του Δημάρχου, ενώ από την κυβέρνηση έχει εξαγγελθεί ότι οι χώροι αυτοί θα ανοίξουν την Δευτέρα.