3 Νοεμβρίου, 2019

Press Room

Ανατροπή με το Κοινωνικό Μέρισμα: Κρίσιμη η απόφαση για τα 340 εκατ. ευρώ!


Κρίσιμη η απόφαση για τα 340 εκατ. ευρώ του Κοινωνικού Μερίσματος. Μεγάλη ανατροπή!

Στις 20 Νοεμβρίου είναι η κρίσιμη ημερομηνία κατά την οποία η κυβέρνηση θα αποφασίσει τι θα κάνει τελικά με το κοινωνικό μέρισμα.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης μίλησε στο «Τώρα ότι συμβαίνει» για τον προϋπολογισμό του 2020, το αν θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα, αν θα υπάρξει νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ, τι θα γίνει με τα έσοδα από τα ενοίκια και αν θα δοθούν αναδρομικά σε συνταξιούχους.

Ειδικά για το κοινωνικό μέρισμα ο κ. Σκυλακάκης ήταν ξεκάθαρος. Όπως τόνισε «Πρέπει κάποιος πρώτα να μετράει και μετά να μιλάει» και επεσήμανε ότι το ποσό που έχει εγγραφεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού είναι για 340 εκατ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση στις 20 Νοεμβρίου η κυβέρνηση θα ξέρει πόσα εισέπραξε από τους φόρους, για να ξέρει πόσα θα μοιράσει ως κοινωνικό μέρισμα.

Ο κ. Σκυλακάκης υπογράμμισε ακόμη ότι για το κοινωνικό μέρισμα δεν επιβεβαιώνει ακόμη τίποτε.

Σύμφωνα με τον υπουργό οι αποφάσεις για το κοινωνικό μέρισμα αναμένονται στις 20 Νοεμβρίου, καθώς τότε θα υπάρχει καθαρή εικόνα των εσόδων, προκειμένου να αποφασιστεί το ποσό που τελικά θα δοθεί στους δικαιούχους.

Όπως είναι φυσικό τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι, αλλά και ποιοι θα είναι δικαιούχοι θα εξαρτηθεί από το συνολικό ποσό που θα μοιράσει η κυβέρνηση ως κοινωνικό μέρισμα.

Όλα δείχνουν ότι τα ποσά θα είναι σαφώς μικρότερα και οι δικαιούχοι λιγότεροι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.