3 Μαρτίου, 2022

Press Room

Ανασύσταση της Παιδικής – Εφηβικής Χορωδίας της ΚΕ.Δ.Η.Σ.  το Σάββατο 5 Μαρτίου η πρώτη συνάντηση γνωριμίας   


Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) με χαρά ανακοίνωσε την ανασύσταση του Τμήματος Παιδικής-Εφηβικής Χορωδίας.

Σκοπός είναι η καλλιέργεια των παιδιών , από την ηλικία των 6 μέχρι και 18 ετών , με τη σοβαρή και επίμονη εργασία που υπαγορεύει η αγάπη για τη μουσική. Τα παιδιά που ανήκουν σε μια τέτοια ομάδα κοινωνικοποιούνται και αντλούν ηθικές αξίες, αποκομίζοντας ταυτόχρονα μια διαφορετική προσέγγιση της μουσικής και του τραγουδιού. Πέρα από την αισθητική απόλαυση και καλλιέργεια, έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τον αυτοέλεγχο, την πειθαρχία, να λειτουργήσουν ομαδικά, να συμμετέχουν συλλογικά στη μουσική έκφραση και δημιουργία.

Τα παιδιά μαθαίνουν να τραγουδούν σωστά μέσα από μουσικά παιχνίδια, αναπνευστικές ασκήσεις, μαθήματα ορθοφωνίας, ασκήσεις ρυθμικής και μελωδικής αγωγής και μυούνται στο σωστό χορωδιακό τραγούδι. Στόχος της χορωδίας είναι οι καλλιτεχνικές εμφανίσεις σε μουσικές παραστάσεις που βοηθούν τα παιδιά στην δημιουργία ομαδικού πνεύματος, μέσα από την συνύπαρξή τους με μουσικά σύνολα και τα οδηγεί σε εμπειρίες που δομούν την ομιλία.

Το πρόγραμμα λειτουργεί σε δύο τμήματα:

Α) Το προπαρασκευαστικό τμήμα όπου τα παιδιά που δεν έχουν γνώσεις μουσικής μαθαίνουν βασικές αρχές της θεωρίας της μουσικής, μελωδικό Solfege  και ομαδικές ασκήσεις χορωδίας.

Β) Τον «βασικό κορμό», όπου συμμετέχουν τα παιδιά που τελειώνουν από το προπαρασκευαστικό τμήμα και τα παιδιά που ήδη έχουν μουσικές γνώσεις, ικανές για να παρακολουθήσουν αυτό το τμήμα.