1 Οκτωβρίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Άναψαν τα αίματα στο Δ.Σ. Σερρών


Πέρασε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών η ονοματοδοσία του στρατοπέδου Παπαλουκά το οποίο από δω και στο εξής θα μετονομαστεί σε πάρκο πολιτισμού Κωνσταντίνος Καραμανλής. Κατά την χθεσινή συνεδρίαση, τα αίματα άναψαν στο θέμα που αφορούσε στις σχολικές καθαρίστριες και στην εργασία τους χωρίς ένσημα, με την επικεφαλής της Δύναμης Σερραίων να διερωτάται τι θα γίνει με τα ένσημα τους, για τις μέρες που εργάστηκαν χωρίς οι συμβάσεις τους να έχουν “ανέβει” στο Εργάνη. Ερωτήματα τέθηκαν και για το πότε θα πληρωθούν τα χρήματα των ημερών που δούλεψαν χωρίς σύμβαση.

Η απάντηση ήρθε αμέσως από το να μη στον αντιδήμαρχο σε θέματα Παιδείας κύριο Δημήτρη σιαμάγκα ο οποίος και ανέφερε πως οι σχολικές καθαρίστριες πήγαν στα σχολεία τους μόλις δύο μέρες πριν αυτά ανοίξουν ώστε τα σχόλια να είναι καθαρά για την πρώτη ημέρα που θα επισκεφθούν οι μαθητές. Ο κύριος σιαμαγκας απέδωσε την ολιγωρία σε πρόβλημα της πολιτείας, επισημαίνοντας πως η ΚΕΔΕ αναζητά λύση για το θέμα των καθαριστριών και της πληρωμής τους. την αλήθεια επιβεβαίωσε στο δημοτικό συμβούλιο Σερρών και εκπροσώπους του σωματείου σχολικών καθαριστριών η οποία και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο οι δημοτικοί σύμβουλοι επέδειξαν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τη δουλειά τους, την συγκεκριμένη χρονιά,και όχι τις προηγούμενες όπου ,επίσης επικρατούσε το ίδιο καθεστώς.

H πολιτική όπως χαρακτηρίστηκε από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης τοποθέτηση της καθαρίστριας έφερε την αντίδραση του Ηλία Γκότση ο οποίος της απάντησε πως αυτό το κομμάτι δεν την αφορά,για να εισπράξει την αντίδραση τόσο της προέδρου της ΚΕΔΗΣ Χρυσάνθης Παλάζη, όσο και του αντιδημάρχου καθαριότητας Παναγιώτη καρακολίδη.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης επίσης η δημοτική σύμβουλος Παναγιώτα Καλώτα έθεσε θέμα που αφορούσε στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ και στα τετραγωνικά της, καθώς όπως ανέφερε ο χώρος είναι μικρός για 40 άτομα, αναφέροντας τι ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κύριος Βασίλης Κατιρτζόγλου έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης δύο εναλλακτικές, η πρώτη ήταν η συνεδριάσεις από δω και στο εξής να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης ,ενώ η δεύτερη εναλλακτική του κυρίου Κατιρτζόγλου ήταν να αποχωρήσουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης από την συνεδρίαση.

Ο χορός των αστεριών που προτάθηκε θεωρείται ακατάλληλος καθώς δεν έχει τον απαιτούμενο κλιματισμό, ενώ διερεύνηση θα γίνει για το εάν και κατά πόσο είναι δυνατόν, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών να πραγματοποιούνται σε κάποιο από τα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου Κεντρικής Μακεδονίας.

 

 

φωτιστικά inde.gr