12 Φεβρουαρίου, 2021

Press Room

Αλ.Χρυσάφης: Δεν θα γίνει νηπιαγωγείο το πρώην κτήριο του Οργανισμού εργατικής κατοικίας


“Στο πρώην κτήριο του οργανισμού Εργατικής κατοικίας δεν πρόκειται να γίνει νηπιαγωγείο γιατί αυτό δεν είναι εφικτό”. Αυτό είπε καθαρά και ξάστερα σήμερα ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης βάζοντας τέλος στην ελπίδα των εκπαιδευτικών οι οποίοι μετά το έγγραφο που έλαβαν από τον αντιδήμαρχο εκπαίδευσης κύριο Δημήτρη Σιαμαγκα και τις δηλώσει του ίδιου ότι οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής συνεχίζονται θεωρούσαν ότι υπάρχει ένα παράθυρο ώστε όντως το κτήριο αυτό να γίνει νηπιαγωγείο.
Η σημερινή τοποθέτηση του Δημάρχου Σερρών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα υποστήριξε στην κάμερα του Δίκτυο τηλεόραση στις 10 Φεβρουαρίου ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κύριος Δημήτρης Σιαμαγκας.
Επίσης η ίδια απάντηση, ότι δηλαδή δεν μπορεί να γίνει νηπιαγωγείο στο συγκεκριμένο χώρο, είναι αντίθετη με το απαντητικό προς τον σύλλογο εκπαιδευτικών, έγγραφο  του Δήμου Σερρών, στις 3 Φεβρουαρίου με αριθμό πρωτοκόλλου 3473 στο οποίο αναφέρεται πως « οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για αλλαγή χρήσης του ακινήτου του ΟΑΕΔ συνεχίζονται , όπως και η αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων με στόχο τη φοίτηση των νηπίων σε νηπιαγωγεία το δυνατόν πλησιέστερα στον τόπο κατοικίας τους”.
Ο Κύριος Σιαμάγκας μάλιστα είχε ξεκαθαρίσει,επίσης στις 10 Φεβρουαρίου, δηλαδή δυο μέρες πριν από τις σημερινές δηλώσεις του Δημάρχου, “ότι το θέμα δεν κλείνει σε καμία περίπτωση για το Δήμο Σερρών, ο οποίος ψάχνει λύση ώστε το συγκεκριμένο κτήριο να αλλάξει χρήση.
Ο Δήμαρχος σήμερα άλλαξε τελείως τα μέχρι τώρα δεδομένα δίνοντας άλλες εξηγήσεις.
Ο δήμαρχος επίσης αναφέρθηκε και στην παραχώρηση του κτηρίου προς τους έφεδρους κάνοντας λογω για συνεργασία του Δήμου με τον Σύνδεσμο Εφέδρων , χωρίς βέβαια να εξηγήσει για πιο λόγο δεν ζητηθήκαν άλλες προτάσεις συνεργασίας. Αυτό βέβαια την ίδια στιγμή που έχει ακουστεί ακόμη και από την αντιπολίτευση πως ο κύριος Κατιρτζογλου εκμεταλλεύτηκε την θέση του ως πρόεδρος για αυτή τη συνεργασία.

https://youtu.be/sMtEevn-ut4