15 Ιανουαρίου, 2021

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Αίτημα του Δημάρχου Σερρών για τη διεύρυνση των δικαιούχων του εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος


Τη διεύρυνση των δικαιούχων του εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για τη στήριξη των καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα, που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών ζητά με επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ.Χρήστο Σταϊκούρα και Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Κώστα Σκρέκα ο Δήμαρχος Σερρών κ.Αλέξανδρος Χρυσάφης.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Σερρών ζητά στην επιστολή του να τροποποιηθεί η από τις 24.07.2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση, όπου ορίζεται ως προϋπόθεση η αποσύνδεση από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι τις 30/04/2020, προκειμένου να συμπεριληφθούν οι καταναλωτές που έχουν αποσυνδεθεί λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και τις 31/12/2020.
Η διεύρυνση των δικαιούχων του εφάπαξ βοηθήματος για την επανασύνδεση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος κρίνεται αναγκαία εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα καθώς και των χαμηλών θερμοκρασιών στη διάρκεια του χειμώνα στον Δήμο Σερρών.
«Η χορήγηση του εφάπαξ ειδικού βοηθήματος θα αποτελέσει σημαντικό βοήθημα για την αντιμετώπιση των ενεργειακών αναγκών των κατοίκων του Δήμου Σερρών, που χαρακτηρίζεται από τους πολύ βαρείς χειμώνες, έχει δε πληγεί τόσο από την οικονομική κρίση όσο και την πανδημία. Για τους λόγους αυτούς ζητούμε όπως μεριμνήσετε και προβείτε σε μία απαραίτητη τροποποίηση της παραπάνω Κοινής Υπουργικής Απόφασης, παρατείνοντας το χρονικό διάστημα αποσύνδεσης από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών των δικαιούχων-καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα μέχρι και τις 31/12/2020.
Γνωρίζοντας την ευαισθησία που σας διακατέχει, είμαι σίγουρος ότι θα εξετάσετε με ιδιαίτερη προσοχή το παρόν ζήτημα και θα αναλάβετε κάθε αναγκαία πρωτοβουλία με σκοπό τη δρομολόγηση και επίλυσή του», αναφέρει στην επιστολή ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

φωτιστικά inde.gr