4 Νοεμβρίου, 2019

Press Room

Αδιανόητο! Πριν τον 3χρονο στο σχολικό είχαν ξεχάσει… μαθητή στα Καλάβρυτα!


Μια νέα καταγγελία για το ίδιο σχολείο που… ξέχασε πριν από μερικές μέρες ένα τρίχρονο αγοράκι για τέσσερις ώρες μέσα σε σχολικό έρχεται στο φως. Αυτή τη φορά, “ξέχασαν” έναν μαθητή Γυμνασίου στα Καλάβρυτα και έφυγαν για Αθήνα!

Την απίστευτη καταγγελία, λίγες μέρες μετά το σάλο που προκάλεσε η υπόθεση του τρίχρονου αγοριού, έκανε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) με ανακοίνωσή της. Αφορά στο ίδιο σχολείο όπου πήγαινε ο 3χρονος…

Η Ομοσπονδία ενημερώθηκε πως σε εκδρομή που διοργάνωσε το ίδιο εκπαιδευτήριο για σκι στα Καλάβρυτα, οι αρμόδιοι «ξέχασαν» (!) μαθητή της Α’ Γυμνασίου εκεί και έφυγαν για την Αθήνα!

Η ΟΙΕΛΕ δεν διευκρινίζει πότε έγινε το περιστατικό, ούτε για πόση ώρα έμεινε μόνος στα Καλάβρυτα ο μαθητής!

«Βεβαίως, το θέμα δεν αφορά μόνο μια ακόμη εμφανή περίπτωση παραμέλησης μαθητή. Έχει να κάνει και με το γεγονός ότι το σχολείο διοργανώνει εκδρομές μαθητών χωρίς καμιά έγκριση από τις αρμόδιες εποπτικές υπηρεσίες του Υπ. Παιδείας. Αναρωτιέται κάποιος, ποιος αναλαμβάνει την νομική ευθύνη σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα ή οτιδήποτε άλλο.

Από τα περιστατικά αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκύπτει εύλογα πως είναι αναγκαία, όχι η μείωση (ή ακόμη και η κατάργηση) της εποπτείας του κράτους που ορισμένοι επιδιώκουν, αλλά η ενίσχυση των ελέγχων στα ιδιωτικά σχολεία, ώστε να διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον, το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης και, κυρίως, η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών», αναφέρει η ΟΙΕΛΕ στην ανακοίνωσή της.