Skip to main content

14 Μαΐου, 2020

Press Room

Ξεκίνησε το εναέριο πρόγραμμα εμβολιασμού των Αλεπούδων


Ξεκίνησε και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 25 Μαΐου.

Το εναέριο πρόγραμμα  του αντιλυσσικού εμβολιασμού για τις κόκκινες αλεπούδες. Ο Εμβολιασμός δεν θα διενεργηθεί σε κατοικημένες αστικές και περιαστικές περιοχές, και μεγάλα οδικά δίκτυα και λίμνες. η διασπορά υπολογίζεται στα 25 δολώματα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο επιφάνειας .

Με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας και λόγω της σοβαρότητας της νόσου ο κύριος Βαρουδής υπενθυμίζει ότι πρέπει να αποφεύγεται η επαφή με τα εμβόλια-δολώματα και ειδικά με γυμνά χέρια.

Το εμβολιακό δόλωμα περιέχει ζωντανό ιό ελαττωμένης λοιμογόνου δύναμης και σε περίπτωση επαφής με αυτό πρέπει να ακολουθήσει άμεσα επίσκεψη στο γιατρό» ή μονάδα υγείας.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης βρει ένα τέτοιο εμβόλιο-δόλωμα, δεν θα πρέπει να το ακουμπήσει ή να το πατήσει, ενώ αν χρειασθεί να το πιάσει π.χ. για να το απομακρύνει σε κάποιο πιο δύσβατο μέρος, θα πρέπει να το κάνει φορώντας γάντια μιας χρήσης ή χρησιμοποιώντας μια πλαστική σακούλα.

https://youtu.be/wCHRN9vBJp4

 

 

 

ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ- ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ