27 Ιανουαρίου, 2020

Press Room

Η Ιαπωνία επαναπατρίζει υπηκόους της από την Ουχάν λόγω κοροναϊού


Παρά τις προσπάθειες να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού που ξεκίνησε από την Κίνα, οι νεκροί έχουν φτάσει πλέον τους 80, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, και τα κρούσματα στη χώρα είναι 2.744.

Η Ιαπωνία έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επαναπατρίσει υπηκόους της από την Κίνα και συγκεκριμένα την πόλη Ουχάν, από όπου ξεκίνησε ο ιός.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας σκοπεύει να έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διευθετήσεις προκειμένου να γίνει τουλάχιστον μία πτήση τσάρτερ ήδη αύριο Τρίτη με την οποία θα μπορέσουν να επαναπατριστούν Ιάπωνες υπήκοοι από την Ουχάν, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα τόνισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών νωρίτερα σήμερα ότι έχει αναληφθεί πρωτοβουλία σε συντονισμό με τις κινεζικές αρχές για να επαναπατριστούν όσοι Ιάπωνες το επιθυμούν από την πόλη Ουχάν, συμπεριλαμβανομένων πτήσεων με ναυλωμένα αεροσκάφη.

Κρούσματα του ιού έχουν καταγραφεί εκτός της Κίνας σε ΗΠΑ, Ταϊλάνδη, Αυστραλία, Σιγκαπούρη, Ταϊβάν, Γαλλία, Μαλαισία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Βιετνάμ, Νεπάλ ενώ στον Καναδά εξετάζεται ένα ύποπτο κρούσμα.