Πεντανόστιμο Cheesecake με μαρμελάδα φρούτα του δάσους
Ένα γρήγορο, γευστικό cheesecake, που είναι σίγουρο ότι δεν θα το βρει το ξημέρωμα, γιατί ένα κομμάτι ποτέ δεν είναι αρκετό…
Θα χρειαστούμε:
Για τη βάση
- 250 γρ. μπισκότα βρώμης ή digestive
- 100 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα
- 500 γρ. τυρί κρέμα παγωμένο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- χυμό από 1 λεμόνι
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% παγωμένη
Για την επικάλυψη
- μαρμελάδα berries ή φρούτα του δάσους
Βήματα εκτέλεσης
Για τη βάση
- Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων
- Χτυπάμε στο multi τα μπισκότα για να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση. Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας και απλώνουμε το μείγμα για να πάει παντού. Τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει.
Για την κρέμα
- Ανακατεύουμε με το μίξερ το τυρί κρέμα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, την ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε για να αφρατέψει και να σφίξει η κρέμα.
- Προσθέτουμε στη βάση μπισκότου την κρέμα και την απλώνουμε για να πάει παντού. Ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι ή σπάτουλα.
- Ξαναβάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Τέλος απλώνουμε την μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια και απολαμβάνουμε
Tip: Μπορούμε να προσθέτουμε τη μαρμελάδα σε κάθε κομμάτι την ώρα του σερβιρίσματος,κάτι που βοηθά στο κόψιμο του cheesecake