Κάλεσε την ΕΛΑΣ γιατί το φάντασμα του διαχειριστή της ζητούσε τα κοινόχρηστα
Πάνω από 3.000 με 4.000 κλήσεις δέχεται καθημερινά η αστυνομία, ωστόσο μεταξύ των περιστατικών βρίσκονται απίστευτες περιπτώσεις τις οποίες δεν μπορούν να πιστέψουν οι αστυνομικοί.
Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, μίλησε στο OPEN για τις πιο περίεργες κλήσεις που έχει δεχθεί το «100».
«Έχουμε ακούσει για σκυλάκια που ουρούν μέσα σε πατατάκια, ηλικιωμένους που δεν μπορούν να ποτίσουν τις γλάστρες τους, μοναχικές κυρίες και κυρίους, κάποιους που παίρνουν να πουν τον πόνο τους για τα παιδιά τους. Στέλνουμε περιπολικά παντού», ανέφερε αρχικά ο κ. Μπαλάσκας.
Η πιο επική κλήση, όμως, ήταν μίας γυναίκας η οποία έβλεπε το φάντασμα του νεκρού διαχειριστή μέσα στο σπίτι της, να της ζητάει τα κοινόχρηστα.
Όπως εξήγησε ο Σταύρος Μπαλάσκας: «16χρονοι φασέρ είχαν λοκάρει μία κυρία στην πολυκατοικία, οι οποίοι μετά τα μεσάνυχτα με ένα σεντόνι πήγαιναν και ζητούσαν τα κοινόχρηστα. Έτσι εκείνη είχε πειστεί πως πρόκειται για φάντασμα».
Μάλιστα, αποκάλυψε πως μία από τις… μοναχικές κυρίες που είχαν πάρει τηλέφωνο στην Άμεση Δράση βρήκε τελικά τον άνδρα της ζωή της στο πρόσωπο ενός αστυνομικού, με τον οποίο δημιούργησε και οικογένεια.
Το τηλεφωνικό κέντρο της Αμέσου Δράσεως δέχεται καθημερινά μεγάλο όγκο τηλεφωνημάτων, τα οποία φιλτράρονται και ανάλογα με την επικινδυνότητα δίνεται εντολή στα περιπολικά που βρίσκονται πιο κοντά στο περιστατικό για άμεση επέμβαση.
Ωστόσο πολλές φορές τα τηλεφωνήματα που φτάνουν στο κέντρο της Αμέσου Δράσεως δεν είναι για παροχή βοηθείας ή για δύσκολα συμβάντα αλλά για… παρέα. Όπως είχε τονίσει o Ιωάννης Νέζης, αστυνομικός υποδιευθυντής, προϊστάμενος της Α΄ υποδιεύθυνσης Άμεσης Επέμβασης της Αμέσου Δράσεως, δεν είναι λίγες οι φορές που ηλικιωμένα κυρίως άτομα καλούν στο 100 επειδή αισθάνονται μόνα και θέλουν λίγη συντροφιά ή έστω να μιλήσουν με κάποιο άνθρωπο.
Διευκρινίζει όμως ότι ο αριθμός 100 είναι μόνο για συμβάντα άμεσης επέμβασης και όχι για να απασχολούν τον τηλεφωνητή του κέντρου χωρίς να συντρέχει σοβαρός λόγος.