10 Οκτωβρίου, 2019

Press Room

Καταγγελία Β. Καλαϊτζίδη για “μαϊμού” ρύζι Καρολίνα Σερρών σε αλυσίδα Σ/Μ


Γνωστή Αλυσίδα σούπερ Μάρκετ καταγγέλλει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο επικεφαλής Αντιπολίτευσης του επιμελητηρίου και και Πρόεδρος του Δ.Σ. των «ΟΡΥΖΟΜΥΛΩΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Α.Ε.» Βασίλης Καλαϊτζίδης σχετικά με διαφημιστικό που παρουσιάζει το ρύζι που υπάρχει στα ράφια ως «Ρύζι Καρολίνα Σερρών.

Ο Σερραίος Επιχειρηματίας Βασίλης Καλαϊτζίδης γεμάτος οργή, αγανάκτηση, αλλά και επιχειρήματα ,καθώς γνωρίζει καλύτερα από όλους την παράγωγη ρυζιού στο νομό μας αναφέρει στην Ανάρτηση του:

Διαφημιστικό σποτ και σε φυλλάδιο προσφορών γνωστής αλυσίδας Σ/Μ πρωτοσέλιδο η Καρολίνα Σερρών σε συσκευασία με τον χάρτη των Σερρών κτλ

Επειδή η ανοχή και η υπομονή μας έχουν εξαντληθεί :

1) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ
2) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΡΡΩΝ !!!

Εδώ και χρόνια χρησιμοποιείς το brand name Καρολίνα Σερρών απ την συγκεκριμένο Σ/Μ αλλά και αλλά πολλά , χωρίς να περιέχει ρύζι Καρολίνα , αλλά και χωρίς φυσικά να είναι Σερρών
Πολλές φορές , γινότανε αγορά ελαχίστων κιλών από Σέρρες (τυπικά) για να δικαιολογείται σε περίπτωση ελέγχου .
Το ισοζύγιο αγορών – πωλήσεων είναι δυσανάλογο , με έναν απλό έλεγχο αποδεικνύεται .
Καρπώνονται λοιπόν όλοι από ένα ισχυρό brand εκτός τους τοπικούς καλλιεργητές , τις τοπικές μεταποιητικές επιχειρήσεις τους τοπικούς εμπλεκόμενους γιατί πρόκειται για αλυσιδωτή οικονομία .
Μια δυναμική καλλιέργεια , μια οικονομία με πολλά οφέλη κινδυνεύει και οδηγείται σε αφανισμό, τι εννοώ .

Ο Νομός Σερρών 2ος σε καλλιέργεια στην χώρα μας, καλλιεργούσε κατά μέσο όρο 35.000 χιλ στρέμματα. Την περασμένη χρονιά καλλιεργήθηκαν 13.000 στρέμματα , μείωση της τάξεως 60% . Γιατί οδηγήθηκαν σε τόσο μεγάλη μείωση ;

Φυσικά λόγω χαμηλής τιμής !!!
Οι παραγωγοί , καθώς πρόκειται για μια καλλιέργεια με πολύ υψηλό κόστος παραγωγής, οδηγήθηκαν στην μείωση .και στον αφανισμό της καλλιέργειας ρυζιού.

Μια απλή περιγραφή της χρονιάς που αφήνουμε πίσω :

Με 13.000 στρέμματα περίπου αποδίδουν 10.000 τόνους ρύζι έμφλοιο Σερρών , απ τα οποία τα 6.500 είναι καρολίνα και κατά την επεξεργασία αποδίδουν κατά μέσο όρο 50 % δηλαδή σε κιλά 3.250 τόνους καθαρό ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΣΕΡΡΩΝ.
Τα περισσότερα κιλά πουλήθηκαν και έγινε η επεξεργασία απο τοπικές επιχειρήσεις .

Ερώτημα :
Πόσα κιλά ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΣΕΡΡΩΝ πουλήθηκαν στην χώρα μας;;;
Ίσως και 5 φορές πάνω απ ότι Καλλιεργήθηκαν
είναι απλό με ένα έλεγχο το ισοζύγιο αγορών -πωλήσεων , εαν ποτέ ελεγχθεί θα λάμψει η αλήθεια , που είναι το ζητούμενο για όλους εμάς.
Ενεργοποίηση ΤΩΡΑ πριν είναι πολύ αργά .
Ας μην διεκδικούμε μόνο επιδοτήσεις και αποζημιώσεις , αλλά και αυτά που μας προσδίδουν προστιθέμενη αξία και ταυτότητα»