13 Ιουνίου, 2020

Press Room

5 λόγοι να εντάξετε τη βραδινή γυμναστική στην καθημερινότητά σας


Παρόλο που η πρωινή γυμναστική έχει πολλά σημαντικά οφέλη, αν δεν είστε πρωινοί τύποι ή απλά δεν προλαβαίνετε να γυμναστείτε το πρωί πριν φύγετε για τη δουλειά, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε.

Μπορείτε να κάνετε μια εξίσου αποτελεσματική προπόνηση το βράδυ. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά κίνητρα για να προτιμήσετε τη βραδινή γυμναστική κι εδώ είναι μόλις πέντε από αυτά!

Κοιμάστε καλύτερα

Το πιθανότερο είναι να έχετε ακούσει την άποψη ότι η γυμναστική πριν τον ύπνο προκαλεί ένταση και δυσκολεύει τον ύπνο.

κοπέλα κοιμάται με αθλητικά παπούτσια

Φαίνεται λοιπόν πως πρόκειται για μύθο. Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία, οι συμμετέχοντες που γυμνάζονταν έντονα πριν πέσουν για ύπνο, είχαν καλύτερη ποιότητα ύπνου από εκείνους που ανέφεραν ότι απέφευγαν την άσκηση και επέλεγαν πιο ήπιες δραστηριότητες αργά το απόγευμα.

Επιπλέον η δυνατή γυμναστική συνδέεται με μεγαλύτερο αίσθημα κούρασης, καλύτερη διάθεση και μικρότερο αίσθημα πείνας το βράδυ.

Καλύτερη προπόνηση

Άλλες μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η βραδινή προπόνηση συμβάλλει στην αύξηση της μυϊκής μάζας και της αντοχής. Αυτό συνεπάγεται συνολικά περισσότερα οφέλη από την άσκηση όταν γίνεται το βράδυ.

Πιο σύντομα και καλύτερα αποτελέσματα

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Μπέρμινγχαμ διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που αθλούνται το βράδυ, μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια και την ένταση της προπόνησης κατά 20%. Αυτό σημαίνει ότι θα κάψετε ακόμη περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα έχετε περισσότερα επιμέρους οφέλη, όπως πιο γραμμωμένα χέρια, πιο δυνατά πόδια και πιο τονισμένους κοιλιακούς.

Χαμηλότερη αρτηριακή πίεση

Μια άλλη έρευνα έχει αποδείξει ότι η βραδινή γυμναστική σημαίνει και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στην έρευνα ανακαλύφθηκε ότι είχαν 15% λιγότερη πίεση όταν προπονούνταν βραδινές ώρες.

Το σώμα ανταποκρίνεται καλύτερα στη γυμναστική

Τα επίπεδα κορτιζόλης είναι υψηλότερα στον οργανισμό το πρωί, κάτι που μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη μυϊκής μάζας.

νεαροί άνδρας και γυναίκα αθλούνται

Όμως, τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι υψηλότερα το βράδυ, γεγονός που ευνοεί την ανάπτυξη των μυών. Έτσι, θα φτάσετε γρηγορότερα στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ- ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ