7 Μαΐου, 2021

Press Room

36χρονη εκβίαζε τους συγγενείς της και την συνέλαβαν σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Η αστυνομία αναζητά τον 30χρονο συνεργό της


Μια μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στήθηκε χθες στο απόγευμα στα διόδια του Στρυμονικού όπου αστυνόμοι της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς των Σερρών σταμάτησαν το Λεοφωρειο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Σέρρες- Θεσσαλονίκη προκειμένου να προχωρήσουν σε έλεγχο των επιβατών.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το λεωφορείο ζητώντας από όλους τους επιβάτες να έχουν στα χέρια τις ταυτότητες τους προκειμένου να καταγράψουν τα στοιχεία τους.

Το λεωφορείο έμεινε ακινητοποιημένο για περίπου 35 λεπτά στα διόδια του Στρυμονικού με τους επιβάτες να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και για πιο λόγο υπάρχει τόσο μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Οι αστυνομικοί μετά τον απαιτούμενο έλεγχο των περίπου 20 επιβαινόντων στο Λεωφορείο κατέβασαν από αυτό μια γυναίκα χωρίς να ενημερώσουν κανέναν για το τι συνέβη. Οι πληροφορίες θέλουν η συγκεκριμένη γυναίκα να εμπλέκεται σε σοβαρή υπόθεση που απασχολεί τις αρχές.Οι αστυνομικοί ζήτησαν από το ΚΤΕΛ Σερρών και το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες στο ΚΤΕΛ του Στρυμονικού.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας έχει ως εξής:
Εξιχνιάσθηκε περίπτωση εκβίασης σε βάρος ημεδαπής γυναίκας και του γιού της

Για την υπόθεση συνελήφθη 36χρονη συγγενής τους, ενώ αναζητείται 30χρονος συνεργός της

Ο τελευταίος, προφασιζόμενος ψευδώς απαγωγή της συλληφθείσας και εκμεταλλευόμενος τη συγγενική της σχέση με τους παθόντες, αξίωνε εκβιαστικά χρηματικό ποσό μετερχόμενος απειλές για τη σωματική της ακεραιότητα

Η συνεργασία αστυνομικών των Τμημάτων Εγκλημάτων κατά Ζωής – Προσωπικής Ελευθερίας και Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και του Τμήματος Τροχαίας Σερρών, οδήγησαν στην εξιχνίαση εκβίασης σε βάρος 56χρονης γυναίκας και του 30χρονου γιου της.

Για την υπόθεση συνελήφθη 36χρονη ημεδαπή συγγενής των παθόντων, ενώ αναζητείται ο 30χρονος συνεργός και σύντροφός της, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης που αναζητείται πλην όμως τα στοιχεία του έχουν ταυτοποιηθεί, πρωινές ώρες χθες (06-05-2021), ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τα υποψήφια θύματά του και προφασιζόμενος ότι έχει απαγάγει την 36χρονη γυναίκα με την οποία συνδέονται με συγγενικούς δεσμούς, αξίωσε εκβιαστικά χρηματικό ποσό, μετερχόμενος ταυτόχρονα απειλές για τη σωματική της ακεραιότητα.

Στο πλαίσιο ερευνών, η φερόμενη ως απαχθείσα εντοπίστηκε απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας να επιβαίνει σε υπεραστικό λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο από Σέρρες προς Θεσσαλονίκη, ενώ αποκαλύφθηκε ότι ουδέποτε υπήρξε θύμα αρπαγής, πλην όμως υπήρξε σχετική συνεννόηση μεταξύ των δραστών, προκειμένου να αποκομίσουν παράνομα περιουσιακό όφελος.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα και συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού της.

https://youtu.be/Wz_–kP9pCM