1 Νοεμβρίου, 2019

Press Room

35ος γύρος Σερρών: Οι Σερραίοι τρέχουν για το περιβάλλον


Με κεντρικό σύνθημα «Αγάπα το περιβάλλον, περιβάλλει ότι αγαπάς. Ναι στον αθλητισμό. Ναι στη ζωή» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ. ο 35ος γύρος της πόλης των Σερρών.

Ο αγώνας διοργανώνεται από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών.  Με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Πλατεία Ελευθερίας  μπροστά από την Εθνική Τράπεζα εκατοντάδες Σερραίοι όλων των ηλικιών θα φορέσουν αθλητική περιβολή και θα τρέξουν στέλνοντας αυτό το πολύ σημαντικό και πάντα επίκαιρο μήνυμα για το περιβάλλον. Παράλληλα με τον αγώνα δρόμου, που αποτελεί την παλαιότερη αθλητική εκδήλωση του Δήμου Σερρών (ο πρώτος αγώνας έγινε το Νοέμβριου του 1984), θα… «τρέξει» και η δράση «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης», όπου από τις 10:00 έως τις 14:00 οι μαθητές θα ενημερώνονται για τη σωστή ανακύκλωση βιωματικά και μέσω παιχνιδιών.

Οι Σερραίοι που θα πάρουν μέρος φέτος στον 35ο γύρο της πόλης θα αγωνιστούν σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες:

1)Ειδική κατηγορία . Άτομα με αναπηρία –αθλητές κατηγορίας special Olympics 300 μ.

2) Για μαθητές – τριες Δημοτικών Σχολείων 1.500 μ

3)Για μαθητές – τριες Γυμνασίων 2.500 μ

4)Για μαθητές – τριες Λυκείων & μεγαλύτερους-ρες 5.000 μ

Αλέξανδρος Χρυσάφης: «Γιορτή του αθλητισμού και του περιβάλλοντος»

Πρόσκληση στους Σερραίους να πάρουν μέρος στον 35ο γύρο της πόλης απηύθυνε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης. Στη συνέντευξη τύπου παρουσία του Προέδρου του ΟΠΑΚΠΑ Γιάννη Δεσποτίδη, του τεχνικού συμβούλου του ΣΕΓΑΣ Σταύρου Ζορμπά και του ταμία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Δημήτρη Μακρή, o Αλέξανδρος Χρυσάφης είπε: «Μια μεγάλη γιορτή θα φιλοξενήσουν οι Σέρρες την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για μια γιορτή του αθλητισμού και του περιβάλλοντος. Το μότο μας, «Αγάπα το περιβάλλον, περιβάλλει ό,τι αγαπάς», είναι η «καρδιά» και το κεντρικό σύνθημα αυτής της γιορτής. Μικροί και μεγάλοι, παιδιά αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, γυρίζουμε και τρέχουμε στην πόλη μας, τιμώντας το περιβάλλον.

Σ’ αυτήν τη γιορτή, έχουν θέση όλοι – και καλούμε όλους τους Σερραίους, ανεξαρτήτως ηλικίας, να συμμετάσχουν, να τρέξουν, να περπατήσουν, να ζήσουν μαζί, σ’ αυτό το περιβάλλον, που αγαπάμε και μας αγαπάει. Όλο το Δημοτικό Συμβούλιο νομίζω ότι θα συμμετάσχει, δίνοντας κι ένα συμβολικό στίγμα σ’ αυτήν τη γιορτή. Σήμερα, στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα καλέσω όλους τους συναδέλφους μου, απ’ όλες τις παρατάξεις, να δώσουν ένα ηχηρό «παρών» σ’ αυτήν τη γιορτή, διότι μ’ αυτόν τον τρόπο, θα σηματοδοτήσουμε ακριβώς αυτό το οποίο θέλουμε να εκπέμψουμε.

Καλώ λοιπόν όλους τους συμπολίτες μου σε μια διοργάνωση που αποτελεί αφορμή για πολλά δρώμενα, τα οποία έχουμε για το περιβάλλον. Κι αυτό γιατί πιστεύουμε ότι ο Δήμος Σερρών θα πρέπει να δώσει ένα συγκεκριμένο στίγμα και να εκπέμψει μια συγκεκριμένη στόχευση: για την προστασία του περιβάλλοντος, για τις ενέργειες, τις δράσεις και τον εθελοντισμό, που είναι απαραίτητα για να προστατεύσουμε ό,τι μας περιβάλλει.

Είμαι πολύ ευτυχής που συμμετέχουν σ’ αυτήν τη συνδιοργάνωση όλοι αυτοί οι φορείς οι οποίοι και τη στηρίζουν τα τελευταία 35 χρόνια. Πιστεύουμε ότι κάθε χρονιά θα είναι και καλύτερη. Ειδικά αυτού του είδους τις δράσεις, η νέα Δημοτική Αρχή θέλει να τις εμπλουτίσει και να τις ενισχύσει, δίνοντάς τους ένα στίγμα εξωστρέφειας. Μελλοντικός μας στόχος, είναι στο Γύρο των Σερρών να μη συμμετέχουν μόνο Σερραίοι, αλλά και κάτοικοι από άλλες περιοχές.».