, , ,

12 Αυγούστου, 2022

Press Room

2ος Διαγωνισμός Γαστρονομίας στο Ροδολίβος του Δήμου Αμφίπολης


Πλημμύρισε χρώματα αρώματα και φυσικά ντόπιες εξαιρετικές γεύσεις η κεντρική πλατεία του Ροδολίβους κάθε το βράδυ της Πέμπτης διεξήχθη ο δεύτερος διαγωνισμός γαστρονομίας. Οι Σύλλογοι, οι φορείς αλλά και οι επαγγελματίες της περιοχής κλήθηκαν να παρουσιάσουν γεύσεις και δημιουργίες όπως έχουν μείνει στην ιστορική μας διαδρομή. Καταξιωμένοι chef στην χώρα αλλά και στο εξωτερικό θα αποτέλεσαν την κριτική επιτροπή η οποία και θα επιβράβευσε την δημιουργική φαντασία και το “πάντρεμα” της τοπικής παράδοσης με τη σύγχρονη εποχή. Πρόεδρος της 5μελούς επιτροπής του διαγωνισμού ήταν ο πρώην αρχιchef της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας κος Αθανάσιος Σκούρας

Μέλη της επίσης ήταν ο κος Μπέκας Βασίλης, Αρχιμάγειρας στην Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο κος Νιώτης Γεώργιος Executive Chef, ο κος Μουζάκης Κων/νος Αρχιμάγειρας και Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων “Ακρόπολης”, ο κος Παρασιάκος Ανδρέας Αρχιμάγειρας.

Φιλοδοξία του Δήμου ασφαλώς είναι η εκδήλωσή να μην αποτελεί ένα «κλειστό γεγονός» στα όρια του Δήμου Αμφίπολης, αλλά μία συνάντηση φορέων πολιτισμού από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών όπως και από άλλες όμορες Περιφερειακές Ενότητες. Οι αρχισεφ έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις πρώτες ύλες και φρόντισαν να τις αξιοποιήσουν, παρουσιάζοντας στο κοινό τα δικά τους πιάτα , ώστε και οι νοικοκυρές να πάρουν ιδέες από το πώς μπορούν να αξιοποιήσουν τα υλικά που έχουν στην κουζίνα τους και η φύση τα δίνει απλόχερα.

Στο Δήμο Αμφίπολης η γαστρονομία κατέχει ιδιαίτερη θέση εδώ και χρόνια.

Όλοι θέλουν να ανακαλύψουν τα μικρά γευστικά διαμαντάκια που προσφέρει ο τόπος θα βρεθούν γύρω από ένα τραπέζι, σε ένα ταξίδι παραδοσιακών γεύσεων, στο 2ο Διαγωνισμό Γαστρονομίας, στις 11 και 12 Αυγούστου, στο Ροδολίβος.

Η γαστρονομία είναι ζωντανό κομμάτι του πολιτισμού μας και ο πολιτισμός της γεύσης είναι σπουδαίος και σύνθετος. Οι σεφ που βρέθηκαν στο Ροδολίβος είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιούν πλέον στα πιάτα τους.

Κάθε τόπος έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα τα οποία τον κάνουν να ξεχωρίζει. Αυτά είναι η ιστορία του, η παράδοση, η αγροτική οικονομία του, τα αγροδιατροφικά προϊόντα, η γαστρονομία του με τις τοπικές μαγειρικές τεχνικές, ο πολιτισμός του και τέλος ο τουρισμός του. Ο Δήμος Αμφίπολης είναι έτοιμος να κάνει αναγνωρίσιμα στην Ελλάδα και όχι μόνο όλα τα όπλα του ώστε να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το δίκτυο τουριστών στην περιοχή.

Αφορμή για το διαγωνισμό γαστρονομίας μια φωτογραφία που έπεσε στα χέρια ανθρώπων της Δημοτικής αρχής και τους ταξίδεψε 70 χρόνια πίσω.

Ο γαστρονομικός πολιτισμός κάθε τόπου αποτελεί μια ιδιαίτερη αξία η οποία τον χαρακτηρίζει. Η αξιοποίησή του με κάθε δυνατό τρόπο και η εκμετάλλευση του μέσω του τουρισμού μπορεί να αναδείξει τον τόπο σε σημαντικό βαθμό και να ανεβάσει σε υψηλότερα επίπεδα την τουριστική του αξία. .ψυχή του όλου εγχειρήματος η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης κ. Σωτηρία Καλακίδα η οποία φρόντισε να είναι όλα άψογα για τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό και τους φιλοξενούμενους.