, ,

31 Μαΐου, 2022

Press Room


Στις καλλιέργειες που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση της Παρασκευής βρέθηκαν σήμερα το πρωί ανταποκριτές του ΈΛΓΑ, με επικεφαλής την Διευθύντρια κ. Ευαγγελια Λαχουρά. Πρώτη στάση στο τοπικό διαμέρισμα Γάζωρου όπου ενημερώθηκαν για την εικόνα της καταστροφής, ενώ αμέσως μετά επισκέφτηκαν το τοπικό διαμέρισμα της Αναστασιάς ώστε να δούνε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

Η ανταπόκριση του ΈΛΓΑ στον νομό Σερρών ήταν άμεση καθώς από την Παρασκευή το Βράδυ η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή επικοινώνησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά ενημερώνοντας τον για το μέγεθος της καταστροφής στο Δήμο Νέας Ζίχνης.

Η κ. Φωτεινή Αραμπατζή με ανάρτησή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει γνωστό πως ο Υπουργός έδωσε εντολή στον υπηρεσιακό μηχανισμό του ΕΛΓΑ να ενεργήσουν αμέσως σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

«Με το ξέσπασμα της καταστροφικής χαλαζόπτωσης που έπληξε την περιοχή του Δήμος Νέας Ζίχνης αλλά και άλλες περιοχές της ΠΕ Σερρών επικοινώνησα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να τον ενημερώσω για την κατάσταση. Ο Υπουργός έδωσε εντολή στον υπηρεσιακό μηχανισμό του ΕΛΓΑ να ενεργήσουν αμέσως σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Σε συνεχή επικοινωνία και με την διευθύντρια του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης κ Λίτσα Λαχουρά» αναφέρει η Αραμπατζή.

Σκοπός του ΈΛΓΑ σύμφωνα με την κ. Λαχουρά είναι να γίνονται γρήγορα οι εκτιμήσεις ώστε να μπορούν να αποζημιωθούν και οι αγρότες.

Οι αγρότες γνωρίζουν πολύ καλά πως από την ζημιά κέρδος δεν βγαίνει αλλά περιμένουν να αποζημιωθούν

Κατά την συζήτηση με την κ Λαχουρά οι αγρότες ενημερώθηκαν πως σε λίγες ημέρες θα πληρωθούν και για τις περσινές καταστροφές, για τις καλλιέργειες που δεν ήταν αρχικά να ενταχθούν σε αποζημιώσεις, αλλά τελικά μπήκαν.

Αμέσως μετά οι ανταποκριτές επισκέφτηκαν και άλλες καλλιέργειες όπως ελιές και σιτηρά τόσο στο δήμο Νέας Ζίχνης όσο και στο Δ.Εμμανουηλ Παπά και στο Δαφνούδι.

Οι πρόεδροι Αναστασίας και Δαφνουδιου συνομίλησαν με την κ. Λαχουρά και την ενημέρωσαν για το μέγεθος της καταστροφής.

Στην Αναστασιά βρέθηκε και ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης ο οποίος ανέφερε πως η καταστροφή για τους κερασοπαραγωγούς είναι μεγάλη.

https://www.youtube.com/watch?v=y68FxH3jqDA