28 Φεβρουαρίου, 2022

Press Room

6 Ουκρανοί πρόσφυγες στην Αγγίστα Σερρών, εύχονται να γυρίσουν σύντομα στα σπίτια τους


Στις αποσκευές τους μόνο τα απαραίτητα… Λίγα ρούχα και τα απαραίτητα έγγραφα τους… Όλοι η ζωή τους σε μια βαλίτσα και ένα αμάξι… Έτσι φεύγουν από την Ουκρανία γυναίκες με παιδιά με την ελπίδα να γυρίσουν και πάλι πίσω. Να γυρίσουν και πάλι στην ζωή τους. Να γυρίσουν στην χώρα τους που τόσο πολύ αγαπούν.
Έτσι ξεκίνησαν από την Οδησσό της Ουκρανίας με τρία αυτοκίνητα και δύο οικογένειες προσφύγων οι οποίες φιλοξενούνται στην Κ.Αγγιστα του Δήμου Νέας Ζίχνης.

 

Οι οικογένειες έφτασαν μετά από μεγάλη ταλαιπωρία το βράδυ του Σαββάτου στο χωριό όπου τους υποδέχτηκαν θερμά οι κάτοικοι του χωριού. έφτασαν εκεί και πλέον νιώθουν ασφαλής. Έφυγαν την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος, όσοι δεν έφυγαν μαζί τους…. Έχουν εγκλωβιστεί και δεν μπορούν να βγούνε ούτε έξω από το σπίτι τους.
Οι πρόσφυγες που έφτασαν στις Σέρρες συνομιλούν καθημερινά με τους συγγενείς τους στην Ουκρανία. Ενημερώνονται μέσω του ίντερνετ για το τι συμβαίνει στην χώρα. Το μόνο που θέλουν είναι οι δυο χώρες να συμφωνήσουν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και ο πόλεμος να λήξει.
Ήρθαν στην χώρα μας και δεν ξέρουν πότε θα επιστρέψουν πίσω… Αυτό που ελπίζουν είναι να μην χρειαστεί να περιμένουν πολύ. Ευχαριστούν τον Θεό, που είναι ζωντανοί και σώθηκαν από έναν πόλεμο που μόλις ξεκίνησε και κανείς δεν ξέρει , τι κατάληξη θα έχει.