, ,

3 Απριλίου, 2022

Press Room

15η Στρατιωτική Άσκηση Εφέδρων στο Σιδηρόκαστρο


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημέρα διεξαγωγής του πανελλήνιου στρατιωτικού αγώνα δράσης που έλαβε χώρα στο Σιδηρόκαστρο από την Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων. Η άσκηση εφέδρων με την ονομασία «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2022» διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή του Σιδηροκάστρου – Πέριξ των κατασκηνώσεων Άγιος Παύλος – όπου συμμετείχαν ομάδες που αποτελούνταν από οχτώ άνδρες {ομάδες πεζικού} και διαγωνίστηκαν σε στρατιωτικά αντικείμενα για 24 ώρες.

Πρόκειται για την 15η διαγωνιστική άσκηση, στην οποία συμμετέχουν 300 άτομα από Ελλάδα και Κύπρο. Στόχος είναι η δοκιμασία των εφέδρων προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι ικανός ένας Έφεδρος για να ανταπεξέλθει σε ένα σύγχρονο πεδίο μάχης.

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2006, τα ιδρυτικά της μέλη συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1993 και έχουν πολυετή εμπειρία σε αντίστοιχα προϋπάρχοντα σωματεία

Η 15η διαγωνιστική άσκηση της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων διοργανώθηκε σήμερα στο Σιδηρόκαστρο και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή. Στόχος είναι η δοκιμασία των εφέδρων προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι ικανός ένας Έφεδρος για να ανταπεξέλθει σε ένα σύγχρονο πεδίο μάχης. Στη άσκηση συμμετείχαν συμμετέχουν 300 άτομα από Ελλάδα και Κύπρο.