,

19 Αυγούστου, 2021

Press Room

14χρονος ομολόγησε πως έβαλε τις πυρκαγιές στον Θεολόγο


Σοκάρει η ομολογία του 14χρονου που συνελήφθη για τις φωτιές σε Μαλεσίνα και Θεολόγο, καθώς οι Αρχές έφτασαν σε αυτόν αξιοποιώντας τα στοιχεία που προέκυψαν.

O 14χρονος ομολόγησε στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Λαμίας μετά τη σύλληψή του ότι ευθύνεται για εννέα πυρκαγιές, εκ των οποίων η μεγαλύτερη ήταν στον Θεολόγο Φθιώτιδας που σημειώθηκε στις 6 Αυγούστου καίγοντας μεγάλες εκτάσεις. Υπενθυμίζεται πως από τις 5 Αυγούστου μέχρι και τις 17 του ίδιου μήνα ξέσπασαν στην περιοχή συνολικά 13 πυρκαγιές.

«Μου άρεσαν οι φωτιές και οι καπνοί» φέρεται να είπε κατά την ανάκρισή του. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές μιλώντας στην ΕΡΤ και μεταφέροντας την ενημέρωση που είχε από την υπεύθυνη προϊσταμένη της Πυροσβεστικής Λαμίας.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο νεαρός στις Αρχές, τις φωτιές τις έβαζε χρησιμοποιώντας σπίρτα, ενώ κινούνταν με το ποδήλατό του. Ο ανήλικος είναι κάτοικος της περιοχής, σύμφωνα με τον δήμαρχο που ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «ντόπιο».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λοκρών, ο 14χρονος, ο οποίος κρατείται στο πυροσβεστικό κλιμάκιο Αταλάντης θα οδηγηθεί σήμερα, Πέμπτη, στην Εισαγγελία Λαμίας όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ οι γονείς του αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για αμέλεια.

Την υπόθεση ερευνούσαν και εξιχνίασαν το ανακριτικό της Πυροσβεστικής και η ασφάλεια Φθιώτιδας.

Πηγή: ertnews.gr