22 Απριλίου, 2021

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

10 Μαϊου ανοίγουνε γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Έτοιμοι για την επιστροφή οι Σερραίοι εκπαιδευτικοί


Την επαναλειτουργία Γυμνασίων και Δημοτικών σχολείων από τις 10 Μαΐου ανακοίνωσε την Τετάρτη στο τηλεοπτικό μήνυμά του ο πρωθυπουργος.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, ανακοίνωσε: «Στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες».

Όπως αναμένεται, ομοίως με το άνοιγμα των λυκείων, απαραίτητη προϋπόθεση προσέλευσης -εκτός από την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους- θα είναι η σχολική κάρτα Covid-19, δηλαδή η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος από τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου με self test. Στόχος των εκπαιδευτικών είναι τα παιδιά να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες και στην κανονικότητα ενώ σημαντικό σύμφωνα με τον κύριο Στεφάνου είναι κ η επιστροφή σε πάσης φύσεως δραστηριότητες.

Χθες άνοιξε η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους εκπαιδευτικούς με τον κύριο Στεφάνου να επισημαίνει πως το ενδιαφέρον είναι ήδη μεγάλο.

φωτιστικά inde.gr