Μπορεί να είναι φθηνότερο από μία ολοκαίνουρια …Ferrari, αλλά, και πάλι, αυτό το συλλεκτικό βιβλίο για την ιστορία του πολυτελούς brand sports car κοστίζει περισσότερο από ένα (άλλο) αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα, 30.000 δολάρια!

Δεν είναι, βέβαια, ένα απλό βιβλίο… Περιλαμβάνει ένα όμορφα σκαλισμένο book stand από ατσάλι και χρώμιο, καθώς και θήκη από αλουμίνιο. Και τα δύο έχουν σχεδιαστεί από τον Marc Newson και “μιμούνται”, κατά κάποιον τρόπο, το θρυλικό 12-κύλινδρο κινητήρα της Ferrari.

Το βιβλίο περιλαμβάνει πολλές-πολλές φωτογραφίες από το αρχείο του brand. Συνολικά, θα πουληθούν 1.947 αντίτυπα, από τα οποία τα 250 κοστίζουν 30.000 δολάρια και τα υπόλοιπα μόλις …6.000 δολάρια (μόνο με τη θήκη αλουμινίου).

Και τα 1.947 αντίτυπα υπογράφονται από τον Piero Ferrari, αντιπρόεδρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και μοναδικό εν ζωή γιο του ιδρυτή της Enzo Ferrari, ενώ τα 250 “exclusive” αντίτυπα φέρουν επίσης τις υπογραφές του John Elkann, σημερινού προέδρου της Ferrari, και του Sergio Marchionne, πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου.