Εκατοντάδες μετανάστες καταφθάνουν καθημερινά στα νησιά του Αιγαίου, ενώ η κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα φιλοξενίας είναι τραγική.

Τον Ιούνιο και στις αρχές Ιουλίου έχουν καταγραφεί περίπου 4 χιλιάδες νέες αφίξεις με της ροές να είναι οι μεγαλύτερες της τελευταίας τριετίας. Το γεγονός αυτό υπενθυμίζει ότι το μεταναστευτικό παραμένει ένα κρίσιμο θέμα που η κυβέρνηση πρέπει να διαχειριστεί άμεσα.

Σύσκεψη Μητσοτάκη για μεταναστευτικό

Στις 10.30 θα τεθεί επί τάπητος σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του έλληνα επιτρόπου για τη μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλου, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργου Κουμουτσάκου.

Οι δύο υπουργοί, Χρυσοχοΐδης και Κουμουτσάκος, επισκέφτηκαν την περασμένη εβδομάδα τα κέντρα φιλοξενίας στη Μυτιλήνη και την Σάμο και διαπίστωσαν από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν. Οι δομές έχουν ξεπεράσει εδώ και καιρό τον αριθμό ατόμων που μπορούν να φιλοξενήσουν, ο οποίος είναι πολλαπλάσιος των δυνατοτήτων τους, με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται τραγική. Ταυτόχρονα διαπιστώνεται ότι το πρόγραμμα των επιστροφών στην Τουρκία έχει μείνει στα χαρτιά, καθώς το 2019 έχουν γίνει μόνο 79 επιστροφές.

Σκοπός της σύσκεψης για το μεταναστευτικό

Στην κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα εξεταστούν οι τρόποι αντιμετώπισης των αυξημένων ροών και οι διαχείριση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στα νησιά. Επίσης θα αναζητηθούν τα πεδία σύγκλισης με την ευρωπαϊκή επιτροπή για καλύτερη συνεργασία και αξιοποίηση των κονδυλίων που διατίθενται για το μεταναστευτικό.


Κάντε SUBSCRIBE στη σελίδα μας στο YouTube για να βλέπετε πρώτοι τα Video News και τις Εκπομπές μας

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα Σερραϊκά Νέα από το Δίκτυο Τηλεόραση