Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Γιάννης Στουρνάρας αμέσως μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε μεταξύ άλλων:

«Θα εισηγηθούμε την πλήρη απάλειψη των capital controls το συντομότερο δυνατόν. Για τα κόκκινα δάνεια υπάρχουν δυο λύσεις στο τραπέζι και η κυβέρνηση θα επιλέξει την καλύτερη».

Ο κ. Στουρνάρας πάντως άφησε αιχμές εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης λέγοντας ότι «μετά από 3 χρόνια έρχομαι για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μαξίμου». Επίσης, είπε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος με βάση τον θεσμικό της ρόλο θα σταθεί αρωγός στο έργο της κυβέρνησης.

Στουρνάρας: Θα υπάρξει κενό στο πλεόνασμα

Στην οικονομία, συμφωνήσαμε πως η χώρα χρειάζεται δημοσιονομικό χώρο για να κάνει μεταρρυθμίσεις. Συμφωνήσαμε πλήρως ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις με στόχο την ανάπτυξη και η Τραπεζα της Ελλάδος θα είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή».

Σε ερώτηση για το δημοσιονομικό κενό που βλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος και για την πρόβλεψη ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι στο 2,9% αντί για 3,5%, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε:

«Εμείς επιμένουμε ότι τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα στοιχεία -τα οποία μπορεί βέβαια να αλλάξουν, μπορεί να αυξηθούν οι προσπάθειες- θα υπάρξει ένα δημοσιονομικό κενό φέτος, δηλαδή θα είμαστε σε πλεόνασμα 2,9% του ΑΕΠ αντί για 3,5%. Δεν το συζητήσαμε, αυτό είναι θέμα του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης».


Κάντε SUBSCRIBE στη σελίδα μας στο YouTube για να βλέπετε πρώτοι τα Video News και τις Εκπομπές μας

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα