Στάση Εργασίας γιατρών στο Νοσοκομείο Σερρών – Στα άκρα η κόντρα Γιατρών και Διοίκησης (Ρεπορτάζ)

121

Με ποσοστό που ξεπέρασε το 30% συμμετείχαν σήμερα οι γιατροί του νοσοκομείου Σερρών στην στάση εργασίας που κήρυξε η ένωση τους.

Οι γιατροί διαμαρτύρονται για τις τρομερές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό υποστηρίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα φύγουν από το νοσοκομείο είτε λόγω λήξης συμβάσεων είτε λογω συνταξιοδότησης περίπου 20 γιατροί.

Ο κύριος Ματάκος μάλιστα σε δηλώσεις του κατήγγειλε ότι οι γιατροί έχουν ως στόχο να αποσταθεροποιήσουν το νοσοκομείο γι αυτό και προχωρούν σε σειρά κινητοποιήσεων. Μάλιστα οι γιατροί προκαλούν το διοικητή αφού υποστηρίζει ότι η απεργία τους είναι παράνομη και καταχρηστική να τους πάνε στον εισαγγελέα.

Οι γιατροί ζητούν μόνιμες θέσεις εργασίας για να εξυπηρετούνται οι Σερραίοι πολίτες που αναμένουν για ένα χειρουργείο από 6 μήνες έως και ένα χρόνο, αλλα και αύξηση προϋπολογισμού. Πάνω από 30 γιατροί αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό όπως και μέλη της ΑΔΕΔΥ και των συλλόγων χρονίως πασχόντων, βρέθηκαν στο νοσοκομείο όπου και διαμαρτυρήθηκαν για τις ελλείψεις.

Ο Κύριος Ματάκος από την πλευρά του υποστήριξε ότι πολλά από τα αιτήματα δεν είναι στο χέρι του. Για ακόμη μια φορά ο κύριος Ματάκος υποστήριξε ότι ο αριθμός των Γιατρών  είναι μεγαλύτερος από παλαιότερα χρόνια , ενώ επισήμανε ότι οι γιατροί επιδιώκουν να κανουν φασαρία.

Οι γιατροί επέδωσαν το ψήφισμα τους στον Διοικητή του νοσοκομείου, και ήταν οι πρώτη φορά που οι δυο άνδρες βρέθηκαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Με ψήφισμα που επέδωσαν οι γιατροί του γενικού νοσοκομείου Σερρών στο διοικητή Αθανάσιο Ματάκο, ζητούν την αύξηση του αριθμού των γιατρών και των νοσηλευτών αλλά και του προϋπολογισμού. Η συμμετοχή στη στάση εργασίας των γιατρών ξεπέρασε το 30% με ον διοικητή να υποστηρίζει ότι πολλά από τα αιτήματα δεν είναι στο χέρι του προκειμένου να επιλυθούν.