Ολοκληρωτική καταστροφή στο 90% των χωραφιών τους έχουν υποστεί οι αμυγδαλοπαραγωγοί του νομού Σερρών. η απώλεια παραγωγής λόγω καρπόπτωσης, έχει φέρει σε απόγνωση τους αμυγδαλοπαραγωγούς οι οποίοι μέσω επιστολής τους προς το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης ζητούν να αποζημιωθούν.

Τα δέντρα δυστυχώς λόγω των καιρικών συνθηκών είναι άδεια, όπως ακριβώς και οι τσέπες τους.

Ο σύλλογος ζητά από τις αρμόδιες αρχές να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να γίνει έλεγχος και καταγραφή της ζημιάς θεσμικά, για να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι παραγωγοί.

Ίδια η κατάσταση και στις ελιές, με τους παραγωγούς να μην μπορούν να πάρουν ούτε ένα ευρώ

Η αλλαγή καταστατικού του ΕΛΓΑ είναι ένα αίτημα όλων των αγροτών , με τον πρόεδρο των αμυγδαλοπαραγωγων να υποστηρίζει, ότι για να γίνουν αυτές οι αλλαγές θα πρέπει οι ομάδες αγροτών να είναι δυνατές και με μεγάλη συμμετοχή των αγροτών. Ο ίδιος αναφέρθηκε στους συναδέλφους τους αμυγδαλοπαραγωγους οι οποίοι γύρισαν την πλάτη στον σύλλογο και δεν συμμετείχαν στις εκλογές, με μόνο μέλημα τους το ποτέ θα πληρωθούν και εάν θα πάρουν αποζημιώσεις.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο ΕΛΓΑ προχώρησε σε αλλαγές καταστατικού, αλλά χωρίς όπως φαίνεται να λάβει υπ όψιν τα θέλω των αγροτών, καθώς όπως αποδείχτηκε παρότι ζητούν θέσεις και προτάσεις συλλόγων και φορέων , αυτές ως δια μαγείας δεν έφταναν ποτέ στα χέρια τους