Ολοκληρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης οι Δράσεις  ευαισθητοποίησης για τη χρήση του ποδηλάτου που συνδιοργανώθηκαν από το ΤΕΦΑΑ Σερρών, το Τμήμα Τροχαίας Σερρών, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος-Πανεπιστημιούπολη Σερρών, και το Εθνικό Δίκτυο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Οι δράσεις απευθυνόταν σε μαθητές της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών καθώς και σε φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Σερρών και του ΔΙΠΑΕ και ως στόχο είχε την ευαισθητοποίηση μικρών κ μεγάλων απέναντι στην χρήση του ποδηλάτου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο δράσεων στην εκπαίδευση αλλά και στην τοπική κοινωνία ως προς τη χρήση του ποδηλάτου και τη χρησιμότητα του στο πλαίσιο της αειφορίας και της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, ενώ άμεσος συνεργάτης ήταν το τμήμα τροχαίας Σερρών.

Τα παιδιά συμμετείχαν στην εκδήλωση με τραγούδι, ενώ ήδη “τρέχει” στα σχολεία και ένας διαγωνισμός ζωγραφικής ο οποίος θα έχει και κάποιο μικρό έπαθλο για το νικητή.

Στόχος όλων, είναι η προσέγγιση των πτυχών που συνδέονται με τη χρήση του ποδηλάτου, και συγκεκριμένα των ζητημάτων της άσκησης και προαγωγής της υγείας, της οδικής ασφάλειας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Η Διοικητής του τμήματος Τροχαίας Σερρών, δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη, από την χρήση των ποδηλάτων από τους οδηγούς, παρότι δεν έχουμε μεγάλο δίκτυο ποδηλατοδρόμων.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν και αθλητές της ποδηλασίας οι οποίοι και ενημέρωσαν τα παιδιά για τα οφέλη της ποδηλασίας.