Η Ελληνική Κυβέρνηση έδειξε από την πρώτη στιγμή την αποφασιστικότητα της, για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων των πολιτών, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Αν και την πρώτη ημέρα των μέτρων οι έλεγχοι ήταν ελαστικοί και γίνονταν απλά συστάσεις, από τη δεύτερη ημέρα άρχισαν να επιβάλλονται τα πρώτα πρόστιμα, σε πολίτες που είχαν εξέλθει μη τηρουμένων των όρων που ορίζουν τα μέτρα. 

Οι έλεγχοι είναι εντατικοί τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στις κοινότητες, ενώ σήμερα «έπεσαν» και τα πρώτα δύο πρόστιμα στην κοινότητα Αναγέννησης.

Πρόκειται για δύο νέους 18 χρονών, οι οποίοι, γύρω στις πέντε και μισή το απόγευμα, έκαναν ατομική προπόνηση στο γήπεδο του χωριού, χωρίς να έχουν μαζί τους την απαραίτητη βεβαίωση, αλλά μόνο την αστυνομική τους ταυτότητα. Σε έλεγχο που τους έκαναν, λοιπόν, οι άντρες της αστυνομίας, διαπίστωσαν ότι οι νέοι δεν έφεραν μαζί τους το απαιτούμενου έντυπο και τους επέβαλλαν το πρόστιμο των 150 ευρώ. 

Από την πλευρά τους, οι δύο νέοι ισχυρίστηκαν ότι είχαν αποστείλει το σχετικό sms στο 13033, αλλά δεν τους ήρθε η απάντηση.

Έλεγχοι διενεργήθηκαν και σε άλλους κατοίκους που βρίσκονταν έξω εκείνη την ώρα, ενώ, σύμφωνα με κατοίκους της Αναγέννησης, άντρες της αστυνομίας περιπολούσαν και τα ξημερώματα στο χωριό.

Σωκράτης Χουρουζίδης