Όχι ότι δεν είμαστε της τελευταίας στιγμής, όμως τους τελευταίους δύο μήνες στο Γραφείο του Κτηματολογίου, στη Νιγρίτα, γίνεται το αδιαχώρητο από πολίτες που προσπαθούν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.

Και οι εικόνες ήταν ασυνήθιστες για την τοπική κοινωνία…

Όπως μου μετέφεραν επαγγελματίες της περιοχής, ο κόσμος περιμένει από τις 5 τα ξημερώματα στη σειρά για να πάρει από τους πρώτους το πολυπόθητο «νουμεράκι», ενώ από ένα σημείο και μετά, νωρίς το πρωί, σταματά η έκδοση, γιατί εκ των πραγμάτων δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν περισσότεροι συναλλασσόμενοι.

Η κατάσταση, όλο αυτό το διάστημα, θύμιζε… Αθήνα και εικόνες που κατά καιρούς έχουμε δει στην τηλεόραση, καθώς δεν έλειπαν οι εντάσεις, οι διαπληκτισμοί και τα σπρωξίματα, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που πολίτες κόντεψαν «να έρθουν στα χέρια» ή απηύθυναν κάποια «γαλλικά» προς τους εργαζόμενους…

Κι ενώ η προθεσμία για τις ενστάσεις έληγε την Τετάρτη, 17 Ιουλίου, και οι πολίτες ή οι πληρεξούσιοί τους (και οι εργαζόμενοι) «έτρεχαν και δεν έφταναν», ήρθε στο… παρά πέντε, κυριολεκτικά, η παράταση.

Καλώς και καλοδεχούμενη, φυσικά, αλλά καθώς το πράγμα φαινόταν πώς πάει, θα μπορούσε να είχε δοθεί λίγο νωρίτερα… Θα γλιτώναμε και τα «γαλλικά»!