Το Palace of Wheels είναι ένα υπερπολυτελές τρένο στην Ινδία το οποίο προσφέρει σε εκείνους που αποφασίζουν να ταξιδέψουν με αυτό μια ανεπανάληπτη εμπειρία βασιλικής φιλοξενίας. Το μοναδικό αυτό τρένο διασχίζει το Ρατζαστάν και το Ουτάρ Πραντές και κάνει στάσεις σε μέρη ιστορικού ενδιαφέροντος. Το ταξίδι διαρκεί οκτώ ημέρες και το τρένο ξεκινά από το Νέο Δελχί και περνά από το Τζαιπούρ καθώς και πολλές άλλες πόλεις. Το Palace on Wheels ψηφίστηκε και βραβεύτηκε ως ένα από τα καλύτερα τρένα στον κόσμο από την ιστοσελίδα Conde Nast Traveller το 2015.

Το τρένο που ξεκίνησε να ταξιδεύει το 1982 ανήκει στην εταιρεία Rajasthan Tourism Development Corporation. Τα πολυτελή βαγόνια προήλθαν από τις προσωπικές συλλογές των πρώην πριγκιπικών κρατιδίων. Κάθε βαγόνι φέρει το όνομα του κρατιδίου από το οποίο προήλθε. Τα βαγόνια ανακλούν το πολιτιστικό υπόβαθρο των κρατιδίων που εκπροσωπούν, από τα έπιπλα μέχρι τα έργα τέχνης. Κάθε βαγόνι διαθέτει τέσσερεις καμπίνες, μια μικρή αποθήκη τροφίμων και σαλόνι.

Οι συνοδοί ή οι khidmatgars όπως ονομάζονται αναλαμβάνουν τη φροντίδα των ταξιδιωτών.

Οι καμπίνες με τα διπλά κρεβάτια διαθέτουν αυθεντική ξύλινη επένδυση.

Στους επισκέπτες παραδίδονται κάθε μέρα οι εφημερίδες και τα περιοδικά της επιλογής τους ενώ το τραίνο διαθέτει παντού κλιματισμό και WiFi.

Υπάρχουν δύο πολυτελή εστιατόρια στο τρένο, το ‘The Maharaja’ και το ‘The Maharani’.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλές διαφορετικές κουζίνες, τόσο ινδικές όσο και διεθνείς. Όπως είναι αναμενόμενο το μπαρ του τρένου μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν διάφορες θεραπείες και περιποιήσεις στο Βαγόνι Rejuvenation Spa, που είναι διαθέσιμο για μασάζ και άλλες θεραπείες.