Οι Metallica διανύουν την τέταρτη δεκαετία ζωής του συγκροτήματος και πλέον θέλουν να διηγηθούν την ιστορία τους και στα σημερινά παιδιά.

Το συγκρότημα, που ιδρύθηκε το 1981, θα κυκλοφορήσει εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα ενισχύσουν το ίδρυμα «All Within My Hands», που έχουν ιδρύσει τα μέλη των Metallica, για την καταπολέμηση της πείνας και την προώθηση της εκπαίδευσης του εργατικού δυναμικού στις οικονομικά αδύναμες κοινότητες. «The ABCs of Metallica» είναι ο τίτλος του βιβλίου, το οποίο θα αφηγείται την ιστορία του γκρουπ από το Α έως το Ω και θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία και στο διαδίκτυο στις 26 Νοεμβρίου.

Metallica: Κάθε γράμμα, μια στιγμή του ταξιδιού μας

«Με ρίμες και εικόνες, το αλφαβητάριο (ABCs) των Metallica ανατρέχει πίσω στην ιστορία της μπάντας από το Α έως το Ω! Κάθε γράμμα του αλφάβητου επισημαίνει μια στιγμή αυτού του ταξιδιού μας, από τις ημέρες του “Garage Days” έως το “Master of Puppets” αλλά και διασκεδαστικά στοιχεία για μας», έτσι περιγράφει το συγκρότημα το βιβλίο, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Για τη συγγραφή του οι Metallica συνεργάστηκαν με τον Howie Abrams, ενώ την εικονογράφηση ανέλαβε ο Michael «Kaves» McLeer, που είχε συμμετάσχει το 2012 στην έκθεση της μπάντας με τίτλο «Obey Your Master». Το πιο πρόσφατο άλμπουμ του συγκροτήματος- το 10ο της 38χρονης καριέρας τους – ήταν το «Hardwired … to Self Destruct» του 2016, το οποίο πούλησε 5 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και ήταν υποψήφιο για ένα Grammy.