Την δική του εκδοχή για το περιστατικό βασανισμού 19χρονου στην κουζίνα του εστιατορίου του στην Κέρκυρα δίνει ο γνωστός σεφ Εκτορας Μποτρίνι.

Ο 19χρονος βοηθός μάγειρας ξεκίνησε να εργάζεται στο εστιατόριο τον Μάιο στην Κέρκυρα και από την πρώτη στιγμή, όπως ισχυρίζεται, υπέστη βασανιστήρια και εγκαύματα στα χέρια από καυτά εργαλεία της κουζίνας και καυτό λάδι από τον υπεύθυνο.

Για γελοιότητες και αθλιότητες μιλά ο Εκτορας Μποτρίνι

«Την έχω ακούσει την καταγγελία τα πράγματα δεν είναι έτσι. Μπροστά σε μένα προσωπικά δεν έχει γίνει τίποτα τέτοιο, όταν είμαι εγώ όλοι είναι “Παναγίες”» είπε ο Εκτορας Μποτρίνι μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN για το περιστατικό που φαίνεται πως διαδραματίστηκε στο εστιατόριό του στην Κέρκυρα.

Μάλιστα, ο Εκτορας Μποτρίνι, μιλώντας λίγο αργότερα και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, μίλησε για αθλιότητες. «Δύο μάγειρες ήρθαν σε διαπληκτισμό μεταξύ τους. Ηρθαν δύο παιδιά σε διαπληκτισμό, συμβαίνουν αυτά, μπορούσε να γίνει και στο δρόμο παράδειγμα. Αυτό συμβαίνει καθημερινά στις κουζίνες, βρίζονται πολλές φορές, τι να πω… Είναι όπως στα σχολεία» είπε.

Σε ό, τι αφορά στα εγκαύματα και τα τραύματα από λάδι, τα οποία καταγγέλλει ο 19χρονος, ο Εκτορας Μποτρίνι είπε: «Με το που έγινε το συγκεκριμένο συμβάν, εξαφανίστηκαν και οι δύο. Πλακωθήκανε φύγανε. Με καυτό λάδι δηλαδή ο άνθρωπος πεθαίνει από τον πόνο. Δηλαδή πέφτει κάτω και λιποθυμά. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Καυτό λάδι… Να γελάσω θέλω λίγο τώρα». Ο σεφ σημείωσε πως «καυτό λάδι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο. Αυτές είναι μπούρδες. Είναι 14 πιτσιρίκια εκεί μέσα. Σε κανένα δεν γίνεται μπούλινγκ. Ίσα ίσα οι συνθήκες είναι εξαιρετικές σε όλα τα εστιατόρια που δουλεύουν».

Φωτογραφίες από τα τραύματα του 19χρονου στην Κέρκυρα

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν τα σημάδια στα χέρια του 19χρονου, ο οποίος προχώρησε στην καταγγελία.
Τραύματα στο χέρι του 19χρονου στην ΚέρκυραΟ 19χρονος κατήγγειλε ότι του έριχναν καυτό λάδι και τον βασάνιζαν με μαγειρικά εργαλεία

Στα χέρια και τους καρπούς του 19χρονου είναι εμφανή τα σημάδια και τα εγκαύματα, που ο ίδιος ισχυρίζεται πως υπέστη κατά την εργασία του στην κουζίνα του εστιατορίου.
Σημάδια από τα τραύματα στο χέρι του 19χρονουΟ 19χρονος πήγε σε ιατροδικαστή για να βεβαιώσει τα τραύματά του

Ο 19χρονος έκανε καταγγελία στον εισαγγελέα Κέρκυρας

Παρόμοια βασανιστήρια επαναλήφθηκαν πολλές φορές, δήλωσε στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Σταμάτης Πελάης. Τελικά, η βάναυση συμπεριφορά που αντιμετώπιζε ο 19χρονος μαθητευόμενος μαγειρικής ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν ο νεαρός επισκέφθηκε τον ιατροδικαστή προκειμένου να βεβαιώσει τους τραυματισμούς του. Στη συνέχεια, ο 19χρονος έκανε καταγγελία στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

«Είναι το πρώτο γεγονός που μας καταγγέλλεται επισήμως», δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, ενώ επισήμανε ότι «παρόμοια περιστατικά σημειώνονται καθημερινώς χωρίς όμως δυστυχώς να καταγγελθούν από τα θύματα καθώς υπάρχει ο φόβος της απόλυσης τους».