¨Αν υπάρξει κοινή βούληση, κι από την Εκκλησία υπάρχει, νομίζω πως μπορούν να εξελιχθούν έργα για το κοινό καλό» ανέφερε στην εκπομπή «για την Ελλάδα…» της ΕΡΤ 1, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος,

Με αφορμή την επιστροφή του στην κρατική τηλεόραση, καθώς επί πολλά συναπτά έτη παρουσίαζε την εκπομπή «Αρχονταρίκι», ζήτησε να έχει η Εκκλησία λόγο, ενώ για την μαύρη επέτειο από το Μάτι ευχήθηκε να μην ξαναγίνει και να προλαβαίνουμε καταστάσεις. «Εμείς θα συνεχίσουμε να προσευχόμαστε και να παρηγορούμε. Η Εκκλησία θεωρεί αυτόν τον τρόπο θανάτου ως μαρτύριο. Έχουμε 102 μάρτυρες.»

Για το μεταναστευτικό είπε πως ανέκαθεν η Ελλάδα βοηθούσε, έφερε ως παράδειγμα τα κύματα Αλβανών προσφύγων παλιότερα και είπε πως η Ελλάδα παρείχε δωρεάν παιδεία που λειτούργησε καταλυτικά.

«Υποδεχτηκαμε αυτά τα παιδιά στο Βόλο με χειροκροτήματα. Ποιος θα τους στερήσει το σχολείο; Ο Έλληνες ποτέ δεν φοβηθήκαμε τους άλλους. Αυτό είναι εκκλησία αυτό είναι ελληνισμός. Δεν στερήσαμε το φαγητό από κανέναν, τα συσσίτια είναι για όλους. Καταλαβαίνω τους πολιτικούς, αλλα΄εμείς υποδεχόμαστε τον κάθε άνθρωπο ως εικόνα Θεού» ανέφερε.

«Δεν θελήσαμε εμείς να σιωπήσουμε. Δεν προσκληθήκαμε!» ανέφερε για τις παρεμβάσεις της Εκκλησίας.

Για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας τόνισε πως ο καθένας ξέρει τον ρόλο του, αλλά οι δεσμοί παραμένουν. «Η ορθόδοξος πίστη είναι για την Ελλάδα η ενοποιός δύναμη, Η Ορθοδοξία κρατάει τον ελληνισμό» είπε χαρακτηριστικά.

«Έχω την αίσθηση πως αν υπάρξει κοινή βούληση, κι από την Εκκλησία υπάρχει, νομίζω πως μπορούν να εξελιχθούν έργα για το κοινό καλό. Μπορούν να γίνουν μικρά θαύματα. Ο μεγαλύτερος μου εχθρός ως Επίσκοπο είναι η γραφειοκρατία» ανέφερε.