Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να τους καταλογιστεί επιπλέον φόρος εισοδήματος βρίσκονται όσοι είχαν αγροτικό εισόδημα το 2018 ή και τα περασμένα έτη από επιδοτήσεις αλλά δεν το δήλωσαν στις φορολογικές δηλώσεις, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ διαβίβασε προ ολίγου διαστήματος στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), όλο το αρχείο με τα ποσά που έλαβαν οι δικαιούχοι αγροτικών επιδοτήσεων (τσεκ) για ολόκληρη την περασμένη πενταετία.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να εμφανίζονται πλέον αυτόματα στο Ε3 οι επιδοτήσεις που πληρώθηκαν το 2018 και στο Ε1 οι επιδοτήσεις που πληρώθηκαν τα περασμένα έτη.

Ειδικότερα, τώρα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου υπάρχουν δικαιούχοι αγροτικών επιδοτήσεων, οι οποίοι αν και τις εισέπραξαν κανονικά το 2018 και προηγουμένως, εντούτοις «ξέχασαν» να τις δηλώσουν στις φορολογικές δηλώσεις. Όπως μας ανέφερε υπεύθυνος πύλης ΟΣΔΕ από μια μεγάλη περιφέρεια της χώρας, ο οποίος έχει πρόσβαση στα στοιχεία των δικαιούχων αγροτικών επιδοτήσεων «επί συνόλου 7.000 δικαιούχων παραγωγών 900 εμφανίζονται ότι δεν δήλωσαν τις αγροτικές επιδοτήσεις που εισέπραξαν εντός του 2018, κάτι που δείχνει ότι το ίδιο μπορεί να συνέβαινε και τα προηγούμενα έτη».

Σημειωτέον ότι από την φετινή χρονιά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ζήτησε και πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ πρόσβαση στις λίστες με τους δικαιούχους της ενιαίας ενίσχυσης και μπορεί σε κάθε περίπτωση να καταλογίσει έξτρα φόρο σε όσους δεν τις δήλωσαν, τόσο για το 2018, όσο και για τα περασμένα έτη.

Παράλληλα, όπως ανέφεραν μιλώντας στον ΑγροΤύπο, καλά γνωρίζοντες το συγκεκριμένο ζήτημα, οι εν λόγω δικαιούχοι ενδέχεται να εξαναγκαστούν να πληρώσουν εκτός των άλλων και πρόστιμα για εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις, αν πιαστούν στην τσιμπίδα της ΑΑΔΕ. Τα πρόστιμα αυτά είναι στα 100 ευρώ και ήδη ακόμα και αποβιώσαντες αγρότες… παίρνουν ειδοποιήσεις για να τα καταβάλλουν.

Εκτός αυτού, όμως όπως μαθαίνει ο ΑγροΤύπος τα αρχεία με τις λίστες των δικαιούχων αγροτικών επιδοτήσεων «φορτώθηκαν» την περασμένη εβδομάδα στο taxisnet, γι’ αυτό το σύστημα υπολειτουργούσε από την Πέμπτη έως και το Σάββατο, με αποτέλεσμα να μη μπορούν οι πύλες (Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων), να οριστικοποιήσουν δηλώσεις ΟΣΔΕ, καθώς απαιτείτο πρόσβαση στο taxisnet.

Πηγή


Κάντε SUBSCRIBE στη σελίδα μας στο YouTube για να βλέπετε πρώτοι τα Video News και τις Εκπομπές μας

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα Σερραϊκά Νέα από το Δίκτυο Τηλεόραση