«Λουκέτο» σε 547 εστιατόρια και καφετέριες στην Τεχεράνη έβαλε η αστυνομία του Ιράν με το αιτιολογικό ότι δεν εφάρμοσαν τις «αρχές του Ισλάμ».

Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες 10 ημέρες συνελήφθησαν και 11 άτομα.

Το κατηγορητήριο σε βάρος των επιχειρήσεων που έκλεισαν ήταν «οι διαφημίσεις στο διαδίκτυο, η παράνομη μουσική που παιζόταν και η ακολασία στους χώρους τους».

Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής του δικαστηρίου της Τεχεράνης που ασχολείται με «πολιτισμικά εγκλήματα και την κοινωνική-ηθική διαφθορά» κάλεσε τους κατοίκους της πρωτεύουσας του Ιράν να καταγγέλλουν περιπτώσεις «ανήθικων συμπεριφορών».

Οι καταγγελίες θα γίνονται με ένα απλό SMS.
«Μέχρι σήμερα όσοι ήθελαν να κάνουν μια καταγγελία δεν ήξεραν πώς να το κάνουν… Αποφασίσαμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες» είπε χαρακτηριστικά ο Μοχάμεντ Μεντί Χατζμοχαμαντί. Σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να καταγγέλλονται, μεταξύ άλλων, «η αφαίρεση χιτζάμπ στο αυτοκίνητο», «η διεξαγωγή πάρτι με τη συμμετοχή ανδρών και γυναικών» και «η ανάρτηση ανήθικου περιεχομένου στο Instagram».