Τα 45 συμπληρώνει σήμερα, Κυριακή, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αδωνις Γεωργιάδης του ευχήθηκε για τα γενέθλιά του με ιδιαίτερο τρόπο.

«Του εύχομαι χρόνια πολλά, να έχει υγεία, να χαίρεται την οικογένειά του και να απολαμβάνει τα πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση», ευχήθηκε ο κ. Γεωργιάδης στον πρώην πρωθυπουργό, κατά την εμφάνισή του σε τηλεοπτική εκπομπή στον ΣΚΑΪ.

 

Γεωργιάδης: Θα αρθούν τα capital controls

Ο Αδωνις Γεωργιάδης στις δηλώσεις του τόνισε ότι τα capital controls θα αρθούν πλήρως- κάτι που έχει προαναγγείλει και ο Γιάννης Στουρνάρας. «Τα capital controls θα αρθούν πλήρως, ήρθαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και φεύγουν με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης. «Ηταν το τίμημα για το ότι ήρθε στην εξουσία μια ανεύθυνη κυβέρνηση. Οσο πιο γρήγορα φύγουν τα capital controls, τόσο πιο έντονη θα είναι η ώθηση στην ανάπτυξη», είπε ο κ. Γεωργιάδης και εξήγησε: «όσο υπάρχει ο νόμος αυτός, με μία απλή υπουργική απόφαση μπορεί να δεσμευτούν τα χρήματα όποιου επενδυτή τα φέρει και έτσι όσο υπάρχει αυτός ο νόμος, κανένα σοβαρό κεφάλαιο δεν πρόκειται να έρθει στη χώρα».

«Οι Έλληνες βγάζουν λεφτά από τα στρώματα και τα ξαναβάζουν στις τράπεζες. Η χώρα επιστρέφει με βήμα ταχύ στην κανονικότητα», δήλωσε ακόμη ο κ. Γερωργιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι- σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών- έρχονται νομοθετικές πρωτοβουλίες για να πάρει μπρος η οικοδομή.

Τέλος, αναφερόμενος στην επένδυση στο Ελληνικό, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε πως «όσα ισχυριζόταν η προηγούμενη κυβέρνηση, ότι το έργο είναι «ένα βήμα πριν, ήταν ανέκδοτο». «Η κ. Πέρκα αγωνίστηκε πολύ σκληρά και μπράβο της, αλλά το κόμμα της, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε την επένδυση», ανέφερε ακόμη και επανέλαβε ότι στόχος είναι να μπουν οι μπουλντόζες εντός του 2019.

Βίντεο: Οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη