Με εντάσεις και περισσή ταλαιπωρία κύλησε και η χθεσινή ημέρα για τους επισκέπτες και τους κατοίκους της Σαμοθράκης.

Παρότι χθες ξεκίνησαν τα πρώτα δρομολόγια και άρχισε να αποσυμφορείται το νησί, στο λιμάνι της Σαμοθράκης (Καμαριώτισσα) εκτυλίχθηκαν -για μια ακόμη φορά τις τελευταίες ημέρες- πρωτοφανείς εικόνες.

Συγκεκριμένα, εκατοντάδες επιβάτες που είχαν αποκλειστεί στο νησί σχημάτισαν τεράστιες ουρές για να βρουν μια θέση στο πλοίο. Ο πολυήμερος αποκλεισμός, ωστόσο, έφερε πολλούς από τους επισκέπτες της Σαμοθράκης στα όριά τους με συνέπεια να καταγραφούν εντάσεις.

Δεν χωράνε όλοι στο πλοίο απο Σαμοθράκη, ζήτησαν πρώτα τα γυναικόπαιδα,πολλοί θα μεινουν κι άλλες μέρες εγκλωβισμένοι,τα τρόφιμα τελειώνουν, οι επισκέπτες με συσσίτια, η Σαμοθράκη ρίχνει σήμερα αυλαία στον τουρισμό

#rip_Σαμοθρακη .
Δεν ξέρω αν αυτο λέγεται ανάπτυξη ή κανονικότητα pic.twitter.com/KpuucMYNn3

— Σαδεντρέπεσαι (@kyrosgranazis_) August 15, 2019

Σύμφωνα με το evros-news, κατά τη διάρκεια της νύχτας μια ομάδα νεαρών ατόμων επιχείρησε να κάνει… ντου στο οχηματαγωγό ANAX που είχε δέσει στο λιμάνι της Σαμοθράκης για να μεταφέρει αυτοκίνητα και φορτηγά -και όχι επιβάτες- στην Αλεξανδρούπολη.

Στο συμβάν επενέβησαν άνδρες του Λιμενικού της Σαμοθράκης, οι οποίοι μαζί με κατοίκους και -πιο ψύχραιμους- επιβάτες προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να αποτρέψουν την «έφοδο» στο οχηματαγωγό.

Live #Σαμοθρακη #συνωστισμος #samothrace pic.twitter.com/BcO2RZfUoH

— anthokosmos (@anthokosmos) August 14, 2019

Σαμοθράκη: Αγανακτισμένοι επιβάτες «πολιόρκησαν» το Andros Jet

Ενταση ωστόσο σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης και κατά την επιβίβαση στο επιβατηγό – οχηματαγωγό Andros Jet. Σύμφωνα με αναφορές στο Twitter, επιβάτες που στοιχίζονταν επί ώρες σε ουρές ενημερώθηκαν σε κάποια στιγμή ότι δεν υπάρχει χώρος για επιπλέον ανθρώπους στο πλοίο. Κάποιοι από αυτούς ξεκίνησαν τότε να… «πολιορκούν» την είσοδο για να καταφέρουν να φύγουν από τη Σαμοθράκη.

Δείτε εικόνες από το συγκεκριμένο συμβάν στο λιμάνι της Σαμοθράκης:

Απιστευτες εικονες στην Σαμοθράκη. Ο κοσμος που ειναι εγκλωβισμένος στο νησι τοσες μερες πολιορκεί την είσοδο για να μπει αλλα το πληρωμα λέει πως δεν χωράνε όλοι. pic.twitter.com/NwYOvP3MlF

— Chris Avramidis (@chris_avramidis) August 14, 2019

Εικόνες από drone, που φανερώνουν τον συνωστισμό στο λιμάνι της Σαμοθράκης ανέβασε και ο δήμαρχος του νησιού Αθανάσιος Βίτσας. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες ελήφθησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα (00:10) κατά την επιβίβαση στο Andros Jet.