Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση υπολογίστηκαν και ήταν έτοιμες να εκδοθούν συνταξιοδοτικές αποφάσεις ύψους των 10.000, 12.000, 15.000 και 18.000 ευρώ τον μήνα, ακόμα και των 24.000/μήνα!

Οι προνομιακές αυτές συντάξεις αφορούν  διπλο-ασφαλισμένους μηχανικούς του πρώην ΕΤΑΑ, δικηγόρους και συμβολαιογράφους του πρώην Ταμείου Νομικών, διευθυντές ΔΕΚΟ αλλά και δημοσιογράφους. Το ζήτημα προέκυψε εξαιτίας του νόμου Κατρούγκαλου, ο οποίος δεν ορίζει ανώτατο πλαφόν στο ύψος της χορηγούμενης σύνταξης, όπως οι προγενέστεροι συνταξιοδοτικοί νόμοι.

Ο υπουργός εξήγησε ότι «ήδη μια επιστημονική ομάδα εξετάζει αλλαγή νόμου», ενώ μέχρι τότε δόθηκε εντολή να παγώσει η έκδοση αυτών των συντάξεων.

Είναι αστείο πάντως, την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι αναρωτούνται «άραγε, εμείς θα πάρουμε σύνταξη» ή λένε με σιγουριά «σιγά εμείς μην πάρουμε σύνταξη», να δίνονται τέτοιες «χρυσές» συντάξεις

Όσο για τα πλαφόν που καταργήθηκαν,  κάτι τέτοια βλέπει ο κόσμος και σχολιάζει «μνημόνια, μέχρι να σβήσει ο ήλιος», μιας και τον ΕΝΦΙΑ, για παράδειγμα, η προηγούμενη Κυβέρνηση «ξέχασε» να τον καταργήσει…