Ήρθε και ο Αύγουστος! Ο μήνας που ταυτίζεται με ολάκερο το καλοκαίρι, ο μήνας της Παναγιάς, που φέρνει το Πάσχα το καλοκαιριού, ο μήνας των διακοπών για τους περισσότερους!

Από σήμερα ξεκινάμε, λοιπόν, να μιλάμε για διακοπές. Για μέρη που πήγαμε, για άλλα που θα πάμε… Τα κοινωνικά δίκτυα θα γεμίσουν με φωτογραφίες: θάλασσες, ακρογιαλιές, ομπρέλες, ξαπλώστρες, βραχάκια, κοχύλια. Και τοποθεσίες… Δίνοντάς μας ιδέες για το που θα μπορούσαμε να πάμε του χρόνου ή… κάποτε!

Οι καλοκαιρινές διακοπές ή έστω οι αποδράσεις, είναι προσιτές για τους περισσότερους. Η θάλασσα είναι σχετικά κοντά όπου κι αν βρίσκεσαι και αν δεν επιλέξεις οργανωμένη παραλία, μπορείς να προσαρμόσεις τα έξοδα στις δυνατότητές σου. Τα τελευταία χρόνια, δε, έχουν απενοχοποιηθεί και τα ταπεράκια, οπότε δίνουν έξτρα μπόνους για λιγότερες δαπάνες!

Τυχεροί, επίσης, όσοι έχουν σπίτι κοντά στη θάλασσα. Και όταν λέμε κοντά, δεν εννοούμε δίπλα στο κύμα, αλλά σε απόσταση 25 – 30 χιλιομέτρων! Αυτά είναι τα νέα «παραθαλάσσια», που εξυπηρετούν όσους επιλέγουν διακοπές στο πατρικό τους, στο χωριό!

Όπως και να ‘χει, λοιπόν, κάποιος τρόπος θα βρεθεί για να απολαύσει ο καθένας λίγες στιγμές ξεκούρασης, στο άπλετο φως του καλοκαιριού!