Προειδοποίηση για ένα κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει μεγάλο τμήμα της βόρειας, κυρίως, χώρας ανάρτησε προ ολίγου ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Στην πρόγνωση που δημοσιοποίησε για την κακοκαιρία που διαδέχεται τον καύσωνα, ο κ. Αρναούτογλου επισύναψε και έναν χάρτη στον οποίο εικονίζονται οι περιοχές όπου τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου επισημαίνει για τον χάρτη ότι όσο πιο πορφυρά τα χρώματα τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα τα φαινόμενα να συνοδεύονται «από αστραπόβροντα, πολύ νερό και πολύ δυνατό άνεμο»!

Δείτε τον χάρτη για την κακοκαιρία των επόμενων ωρών:

ΕΜΥ: Κακοκαιρία και την Πέμπτη

Σύμφωνα με τον χάρτη του μετεωρολόγου, τα έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι και το πρωί της Πέμπτης και θα πλήξουν τις περιοχές που βρίσκονται βορειότερα της Λαμίας -σχεδόν το σύνολο της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και τις Σποράδες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Πέμπτη. Συγκεκριμένα αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε Μακεδονία, Θράκη, τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες αλλά και την Εύβοια.

Στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.